Yunet
 

Društvo

Belencan: Tokom akcije “Roadpol“ otkriveno 36 hiljada prekršaja

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 2. maj 2024. • 14:18 •

Belencan: Tokom akcije “Roadpol“ otkriveno 36 hiljada prekršaja

– Četvrta Centralna akcija Ministarstva unutrašnjih poslova koja će se sprovoditi na teritoriji Republike Srbije počinje danas i trajaće do 7. maja, rekao je za Tanjug pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan, navodeći da je u prethodnih sedam dana, koliko je trajala Međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja “Roadpol“, otkriveno 36 hiljada prekršaja.

“Tokom 4. Centralne akcije koja počinje danas poseban akcenat će se dati na najuticajnije indikatore bezbednosti saobraćaja, i to upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, zatim psihoaktivnih supstanci, na nekorišćenje sigurnosnih pojaseva i to naročito na zadnjim sedištima, korišćenje mobilnih telefona na nepropisan način od strane vozača i pešaka”, rekao Belencan.

On je podsetio da je u periodu od 25. aprila do 1. maja u okviru akcije “Roadpol“ Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije sprovelo akciju pojačane kontrole saobraćaja, koja je bila usmerena na prekršaj prekoračenja brzine rekao je Belencan.

MUP: Za sedam dana registrovano 36.000 prekršaja prekoračenja brzine

Pripadnici saobraćajne policije otkrili su više od 36.000 prekršaja prekoračenja brzine tokom sedmodnevne međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena u okviru organizacije Roadpol (evropska mreža saobraćajnih policija).

Od navedenog broja, oko 5.900 prekršaja prekoračenja brzine otkriveno je i sankcionisano u zonama pešačkih prelaza, gde su vršene mere pojačane kontrole u cilju zaštite pešaka, saopštio je MUP.

MUP podseća da je brzina kontrolisana i na 342 lokacije širom zemlje koje su građani predložili Upravi saobraćajne policije.

U sklopu ove međunarodne akcije, 1. maja je realizovana akcija pod nazivom Speedmarathon , kada je brzina kontrolisana svim raspoloživim uređajima neprekidno tokom 24 časa.

Više od 700 policijskih službenika kontrolisalo je brzinu na oko 1.000 kontrolnih tačaka, a za svega jedan dan otkriveno je više od 7.500 prekršaja prekoračenja brzine.

MUP je istakao i da, imajući u vidu da predstoje vaskršnji praznici kada se na putevima u Republici Srbiji očekuje pojačana frekvencija saobraćaja, pripadnici saobraćajne policije nastaviće sa merama pojačane kontrole u cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja.

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena