Yunet
 

Politika

Vučević: Mandatar za AP Vojvodinu Maja Gojković

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 30. april 2024. • 10:23 •

Vučević: Mandatar za AP Vojvodinu Maja Gojković

Mandatar za sastav pokrajinske vlade biće Maja Gojković, izjavio je danas nakon sednice predsedništva SNS Miloš Vučević koji će, kako je najavio, sutra kao mandatar i budući predsednik Vlade Srbije predstaviti ekspoze.

„Čeka nas nakon izbora vlade nastavak kampanje za lokalne izbore, očigledno je da će sve stranke učestovati na izborima“, rekao je Vučević.

Nakon što je predstavio članove buduće vlade, Vučević je rekao da će trećinu ministara činiti oni koji nisu bili u sastavu poslednjeg kabineta Ane Brnabić.

Nestranačkih ličnosti je četiri, a žena ima 10, rekao je Vučević i dodao da je učešće SNS još veće, i da je najviše novih ministara predložila SNS, kao i najveći broj žena.

„Vodili smo računa koliko je novih i starih, pitanje je bilo ko može da odgovori na izazove i zadatke, ko može da bude deo jedinstvenog tima, jer ne sme da bude konfederacija ministara“, kazao je Vučević.

Zajednička poruka je, dodao je, da budemo jedinstveni u očuvanju državnih i nacionalnih interesa.

Vučević je rekao da im je bila važna i teritorijalna zastupljenost, tako da, rekao je, ministara ima ih iz svih krajeva.

„Imaćemo ministara iz Niša, i iz Vojvodine, vodili smo računa da svi delovi budu ravnopravno tretirani u izvešnoj vlasti“, kazao je on.

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena