Yunet
 

Društvo

Udruženje ,,Plava ptica“ dobilo novo vozilo za prevoz korisnika

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 23. april 2024. • 00:00 •

Udruženje ,,Plava ptica“ dobilo novo vozilo za prevoz korisnika

KULA, 23.04.2024. – Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama ,,Plava ptica“ dobilo je novo vozilo namenjeno za prevoz korisnika dnevnog boravka, ali i za korisnike smeštaja, koje će im omogućiti odlazak na izlete i lekarske preglede i umnogome olakšati živote i pružiti bolji komfor. Kako je staro i dotrajalo vozilo sve češće bilo u kvaru, Opština Kula prepoznala je potrebu za novim, pa je problem, na zadovoljstvo korisnika i njihovih roditelja, vrlo brzo rešen.

Po rečima direktora ,,Plave ptice“, Marka Košutića, vozilo koje je nabavljeno prethodne godine specijalizovano je za prevoz osoba sa invaliditetom, čime je, uz vozilo koje su dobili sada, vozni park obnovljen, što im mnogo znači i olakšava njihov rad:

,,Danas svečano počinje da vozi novi kombi koji je, pre svega, namenjen za korisnike dnevnog boravka, ali i za korisnike smeštaja. Ono što je godinama bio problem jeste to što smo imali staro i dotrajalo vozilo iz 2002. godine i od tada je bilo stalno u upotrebi. Novim vozilom korisnici iz cele opštine moći će svakodnevno da se dovoze do dnevnog boravka i da se vraćaju svojim kućama, ali i da se organizuju izleti i odlasci na preglede za sve korisnike koji su na smeštaju. Vozilo nije specijalizovano za prevoz osoba sa invaliditetom jer imamo vozilo koje je nabavljeno prošle godine i prilagođeno je za prevoz osoba u kolicima, sa kapacitetom od osam putnika. Zbog čestih kvarova vozila u prethodnim godinama imali smo problem da korisnici ne mogu da dođu u dnevni boravak, što će sada biti regulisano i to nam mnogo znači, kao i to što je Opština Kula prepoznala našu potrebu i reagovala u maksimalno brzom roku. Imali smo samo mesec dana problema u realizaciji prevoza, ali čim je problem nastao reagovali smo i rešen je na zadovoljstvo korisnika i roditelja“.

Foto: Qmedia

Predsednik Opštine Kula, Damjan Miljanić, istakao je da Udruženje ,,Plava ptica“ pruža usluge koje su veoma važne za našu opštinu, što Opština Kula prepoznaje, a iz saradnje proističe i nabavka opreme:

,,Udruženje ,,Plava ptica“ već duži niz godina pruža usluge koje su veoma važne za našu opštinu i finansira se najvećim delom od strane Opštine, a iz te saradnje proističe i nabavka opreme. Pre dve godine nabavljeno je novo vozilo za prevoz korisnika ,,Plave ptice“, a sada je nabavljeno još jedno vozilo, čime je kompletan vozni park obnovljen, što će pružiti mnogo bolji komfor pre svega korisnicima“.

Izvor: Qmedia

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena