Yunet
 

Društvo

U Hramu Svetog Marka u Kuli održan Dečiji vaskršnji susret

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 4. maj 2024. • 00:00 •

U Hramu Svetog Marka u Kuli održan Dečiji vaskršnji susret

KULA, 04.05.2024. – I ove godine, na Veliku subotu, u porti hrama Svetog apostola i jevanđeliste Marka u Kuli održan je Dečiji vaskršnji susret. U saradnji sa Turističkom organizacijom Opštine Kula i osnovnim školama u Kuli deca su oslikavala vaskršnja jaja i tako u lepom raspoloženju provela dan pred najradosniji hrišćanski praznik.

Deci i njihovim roditeljima, ali i svim građanima naše opštine i ljudima širom sveta, obratio se starešina hrama, prečasni jerer Dragoljub Majstorović, arhijerejski namesnik kulski, koji im je čestitao Vaskrs i poželeo da ga provedu u najleppšem miru, redu i ljubavi sa svojim porodicama:

,,Ovo je druga ili treća godina kako se deca na Veliku subotu sabiraju u portu našeg Hrama Svetog apostola i jevanđeliste Marka u organizaciji Crkvene opštine i naših veroučitelja koji pozivaju svu dečicu koja žele da dođu ovde kako bi farbala i šarala jaja povodom predstojećeg Vaskrsa. Deca su uglavnom iz osnovnih škola, ima i malih iz vrtića, a tinejdžeri se sigurno malo stide jer su to prerasli, ali farbanje jaja jeste značajan događaj koji predstoji obeležavanju praznika nad praznicima – vaskrsenja Hristovog. Svim dragim građanima Kule i uopšte celog sveta koji slave vaskrsenje Hristovo želim da Gospod Bog blagoslovi i podari svako dobro povodom praznika nad praznicima i da se provede u najlepšem miru i redu, prvenstveno miru jer vidimo da se svugde u svetu dešava svašta, sa svojim porodicama i da širimo ljubav. Hristos vaskrse!“

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena