Yunet
 

Kultura

Dramski memorijal „Petra Rizniča Đađe” od 12. do 21. aprila u Ruskom Krsturu

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 10. april 2024. • 00:00 •

Dramski memorijal „Petra Rizniča Đađe” od 12. do 21. aprila u Ruskom Krsturu

Dramski memorijal ,,Petra Rizniča Đađe“, 56. po redu, biće održan od 12. do 21. aprila u Ruskom Krsturu. Ovaj Memorijal održava se od 1969. godine i predstavlja svojevrsnu godišnju smotru pozorišnih dostignuća Rusina u Vojvodini. Pored pozorišnih predstava za odrasle izvode se i predstave za decu, kao i izložba likovnih radova, pa će tako za vreme Memorijala biti postavljena izložba Petra Rizniča Đađe, a otvaranje iste zakazano je za petak, 12. april, od 20 časova.

U petak, 12. aprila od 20 časova, biće izvedena i predstava Dramskog studija ,,Art“, Doma kulture iz Ruskog Krstura. Reč je o predstavi ,,San smešnog čoveka“ Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, u režiji Vladimira Nađa.

U subotu, 13. aprila od 20 časova, Kulturno obrazovni centar, Amatersko pozorište ,,Branislav Nušić“ izvešće predstavu ,,Rođene“, po tekstu i u režiji Cvetina Aničića.

U nedelju, 14. aprila od 20 časova, biće održano Veče juvilanata ,,Naša Irin“, povodom 80 godina od rođenja Irine Hardi Kovačević.

U sredu, 17. aprila od 11.30 časova mališani Dramskog studija ,,Art“, Doma kulture iz Ruskog Krstura, izvešće predstavu ,,Pobednici“ Saše Paljenkaša, u režiji Adriane Nađ Barne.

U četvrtak, 18. aprila od 11.30 časova, mališani Kulturnog centra Kula izvešće predstavu ,,Uspavana lepotica“ Ljubivoje Ršumovića, u režiji Slobodana Nogavice.

U petak, 19. aprila od 20 časova, glumci Dramske sekcije Kulturnog centra Kula izvešće predstavu ,,Kus petlić“ po tekstu Aleksandra Popovića i u režiji Dragana Ostojića.

U subotu, 20. aprila od 20 časova, biće održano Veče juvilanata ,,Ja, Ilija i opozicija“, povodom 70 godina od rođenja Janka Lenđera.

Poslednje večeri Memorijala, u nedelju 21. aprila od 20 časova, Stendap komičari izvešće tačku ,,Smeh nije greh“.

Izvor: Qmedia

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena