Yunet
 

Sport

Predstavnici Vojvođanske rvačke akademije posetili opštinu Kula

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 11. april 2024. • 00:00 •

Predstavnici Vojvođanske rvačke akademije posetili opštinu Kula

KULA, 11.04.2024. – Predstavnici Vojvođanske rvačke akademije boravili su u službenoj poseti opštini Kula. U razgovoru sa zamenikom predsednika Opštine Kula, Karoljem Valkom, istakli su da je njihova primarna misija adekvatan i kvalitetan rad sa rvačima koji imaju potencijal za velike rezultate na međunarodnim takmičarima. Potom su gosti posetili halu Osnovne škole „Petefi brigada“ koja je predviđena za lokaciju buduće Škole rvanja u okviru Akademije. Zoltan Balint, izvršni direktor Vojvođanske rvačke akademije, istakao je da je jedan od razloga njihovog dolaska u Kulu proširenje baze i jačanje perspektive rvanja u saradnji sa lokalnom samoupravom i Rvačkim klubom „SMD“ koji par godina postoji u ovoj sredini:

„Došli smo u Kulu iz dva razloga. Prvenstveno želimo da ovoj akademiji i u budućnosti obezbedimo dovoljan broj polaznika, a to možemo da uradimo ako uspemo da proširimo bazu mladih rvača, što je i ovde u Kuli cilj. Drugi razlog je taj što u Kuli već imamo jedan Rvački klub koji radi otprilike tri-četiri godine i koji je na karti Rvačkog saveza Srbije, učestvuju na takmičenjima i postižu određene rezultate. Mislim da ćemo napraviti dobar spoj između škole, lokalne samouprave i naše Akademije i zajedničkim snagama ćemo uspeti da osnujemo sledeću sportsku školu. Što se nje tiče, sem sale mi sve obezbeđujemo i zato nam je bitna saradnja sa školama, počev od rvačke strunjače, plate za trenera, oprema i nikakve izdatke roditeljima ne namećemo“.

Vojvođanska rvačka akademija je fondacija koju su osnovali Fondacija Mađarske rvačke akademije Ištvana Kozme, opština Kanjiža i Mađarski nacionalni savet u avgustu 2019. godine. Svi članovi Akademije uporedo su i dalje članovi svog matičnog saveza i klubova, te se i dalje takmiče sa svojom takmičarskom knjižicom i sva njihova dostignuća upisuju se matičnom savezu, u skladu sa važećim propisima i odredbama Rvačkog saveza Srbije. Takođe, ovom prilikom je najavljena i promocija rvanja, te će tako sledeće nedelje, tačnije u utorak, biti održan „Dan rvanja“ u organizaciji Vojvođanske rvačke akademije.

Foto: Qmedia

Izvor: Qmedia

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena