Yunet
 

Društvo

Počeli radovi na postavljanju novih dečjih igrališta

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. maj 2024. • 20:33 •

Počeli radovi na postavljanju novih dečjih igrališta

Na Kotežu 2 i Sodari počeli su radovi na postavljanju novih dečjih igrališta a radovi se odvijaju na još šest lokacija u naše gradu. Gradska menadžerka Maja Vitman ističe da će u toku naredna dva meseca, dečja igrališta biti postavljena i u naseljenim mestim.

Pored velikih kapitalnih infrastrukturnih radova i projekata koji su od šireg značaja za naš grad, ovu godinu će, svakako, obeležiti i postavljanje novih dečijih igrališta. Nakon instalacije dečijeg igrališta na keju, koji su u završnoj fazi, zatim dva instalirana u gradskom parku, u Narodnoj bašti i Američkim zgradama, na osnovu velikog interesovanja, opredeljena su sredstva iz budžeta Grada Pančeva kako bi ispunili očekivanja mališana, istakla je gradska menadžerka Maja Vitman,

– Imamo veoma dobru saradnju sa mesnima zajednicama, Obišli smo u prethodnom periodu lokacije koje su mesna zajednice deligirale. Grad Pančevo je izdvojio sredstva u budžetu od 65 miliona dinara i sa ponosom možemo reći da smo sa radovima krenuli danas na Kotežu 2, u neposrednoj blizini pijace i sportkih terena, jer ovde je epicenter dešavanja i najveći broj mališana i roditelja se ovde okupljaju. Dečje igralište će biti postavljeno na površini od 600 kvadrata i imaće ukupno 17 sprava sa pratećim mobilijarom. To će biti klupe sa naslonom i kante i naravno informativna tabla za korišćenje dečjeg igrališta. Posebno bih želela da naglasim da teritorija Kotež je od izuzetnog velikog značaja, jer veliki broj mladih sugrađana i mladih roditelja žive ovde sa dećicom i imamo jako puno dečjih igrališta koja održava JKP “Zelenilo”, ali do sada Kotež nije dobilo ovakvo igralište.U neposrednoj blizini Koteža 2, kod vrtića Slavuj će takođe biti postavljeno novo dečje igralište od 225 kvadrata.

Pored radova na postavljanju dečijih igrališta na Kotežu i Sodari, takođe se radovi odvijaju na još šest lokacija u naše gradu, ističe Maja Vitma.

– Kotež 1 kod vrtića Slavuj, zatim ćemo imati u naselju Mladost 2 igrališta od 225 kvadrata, u Novoj Kozaračkoj ulici u neposrednoj blizini hrama Svetog Save i u Sremskoj ulici iz mesne zajednice. Zatim smo delegirali u saradnji sa mesnom zajednicom sve lokacije na Strelištu, tako da će jedno biti na prelepoj poljani koja je uivičena ulicama Cvijićevom i Koste Abraševića a druga lokacija će biti u ulici Isidore Sekulić i Jovana Pavlovića. Takođe, dečje igralipte biće postavljeno i u naselju Tesla u ulici kneza Mihajla Obrenovića ispred vrtića Bambi. Sve ovo nas mnogo raduje jer će mališani imati mogućnost da stiču i svoja prva znanja ali i veštine, da uče dosta po pitanju druženja i motorike, a svakako roditelji će imati mogućnost da provode lepo i korisno vreme sa njima.

Gradska menadžerka ističe da će u toku naredna dva meseca, dečja igrališta biti postavljena i u naseljenim mestim.

– Mi smo sada u postupku same javne nabavke, pa želim da kažem svim građanima na teritoriji Banatskog Brestovca, Dolova, Kačareva, Jabuke, Glogonja, Banatskog Novog Sela i Vojlovice da ćemo postaviti nova dečja igrališta koja će biti tipska, površine oko 225 kvadrata. Ovde nećemo stati, ovo je samo početak i trudićemo se da popunimo urbane džepove sa što više ovakvih lepih i modernih dečjih igrališta. Apelujem da svu omladinu da čuvaju ova ova igrališta, da ne devastiraju, da ne šaraju, da ne uništavaju već da zapravo svi mališani imaju mogućnost da ih koriste u što dužem vremensom periodu. Kada igralipta budu završena, ona će biti data na pravljanje JKP “Zelenilo” koje će ih održavati u narednom periodu, istakla je Maja Vitman.

Sertifikovana igrališta sa mekanom i bezbednom podlogom je nešto što su danas normalni standardi a mi želimo da mališanima omogućimo aktivnu igru na otvorenom uz sticanje znanja i uspomene kojih će se sećati, istakla je Maja Vitman.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena