Yunet
 

Društvo

Koja su najnebezbednija mesta za saobraćaj u opštini Stara Pazova?

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 3. april 2024. • 00:00 •

Koja su najnebezbednija mesta za saobraćaj u opštini Stara Pazova?

Svakodnevno se u medijima pojavljuju informacije o saobraćajnim nezgodama i povređenim učesnicima u njima. Takvih prekršaja i nezgoda ima i u opštini Stara Pazova. Istraživali smo koja su najnebezbednija mesta i ko je najugroženiji u saobraćaju u našem okruženju?

Pešački prelaz kod Sokolskog doma u Staroj Pazovi jedno je od najnebezbednijih mesta, jer bez obzira na postavljene barijere, dolazi do saobraćajnih nezgoda. Pešaci i biciklisti su po rečima stručnjaka najugroženiji učesnici saobraćaja u Staroj Pazovi. Profesor dr. Đorđe Vranješ, inžinjer saobraćaja, kaže da se na tom mestu mora posebno voditi računa i implemntirati još neke zaštitne mere, jer se dešavalo da bude povređenih pešaka i nakon postavljanja zaštitnih barijera:

„Znači da nije samo do upravljača puta. JKP „Čistoća“ se trudi i dobro radi svoj posao u obeležavanju ovog mesta. Opet, svi mi treba više da pričamo, da edukujemo ljude, da prelazak preko puta ne bude samo „pretrčaću“ nego da poštujemo pravila kja znamo da bi zaista prešli ulicu“ – ističe Vranješ.

Zbog izuzetno velikog broja vozila i frekvencije saobraćaja, na teritoriji cele opštine ima dosta crnih tačaka među kojima je i deonica od kružnog toka do ulaska u Novu Pazovu:

„Na toj deonici imamo industrijsku zonu i situaciju da nemamo puno pešačkih prelaza i zato imamo prelazak na divlje. Na mnogo mesta. I tu imamo mnogo stradalih biciklista. I imamo deo prema Inđiji, odnosno od kružnog toka prema Inđiji. I tu smo imali poginulih biciklista, čak i jedno dete. Dakle, treba voditi računa. Kružni tok je poboljšao bezbednost ali ne može u potpunosti da da rezultat. Moramo biti svesni kad vozimo da je to velika odgovornost ali i opasnost. Dakle, da čuvamo sebe i čuvamo druge“ – dodaje prof. dr Đorđe Vranješ

Svi moraju da daju svoj doprinos bezbednosti u saobraćaju slažu se i sugrađani, koji primećuju da gužve i brojni građevinski radovi posebno u Staroj Pazovi, ali i u ostalim naseljima opštine, u velikoj meri poslednjih nekoliko godina utiču na bezbednost.

Svako od učesnika snosi deo odgovornosti prema sebi i drugima i zato su pažnja, poštovanje pravila i tolerancija od presudnog značaja.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena