Yunet
 

Kultura

Kultura u aprilu u znaku pozorišta i folklora

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 2. april 2024. • 00:00 •

Kultura u aprilu u znaku pozorišta i folklora

Filmom "Ruski konzul" počeli su kulturni događaji u aprilu u Staroj Pazovi a do kraja meseca očekuje nas još obilje programa na teritoriji cele opštine, i to: pet pozorišnih predstava, tri izložbe, tri koncerta i smotre amatera, uz ustaljene termine za projekcije najnovijih filmova.

Od pet pozorišnih predstava, amatera i profesionalaca iz naše zemlje ali i inostranstva, prva je na programu monodrama "Šta me opet snađe" gde će nastupiti Anđelka Stević Žugić 11. aprila u Staroj Pazovi. Drugi vikend meseca donosi čak dve predstave: "Noć u kući gospodina Kolaka" i koreodramu "In periculo gens".

U Staru Pazovu 19. aprila stiže još jedna monodrama – "Bezkompromisni stand up show" Semira Gicića, dok će u Novoj Pazovi 23. aprila biti odigrana predstava "Slučaj nevine udovice" u režiji Milenka Pavlova koji igra i glavnu ulogu. Amaterske pozorišne stvaraoce očekuju zonske smotre u Pećincima a i Beočinu, dok će se folklorni ansmambli takmičiti u Staroj Pazovi na opštinskoj i zonskoj smotri, 14. i 21. aprila.

Za subotu, 6. aprila u najavi je zajednički koncert KUD Branko Radičević iz Stare Pazove i OKUD Sveti Sava iz Nove Pazove, 21. aprila će gostovati Folklorni ansambl iz Selenče, a 24. april donosi veče klasične muzike "Koncert pod svećama" sa Bahovim svitama za violončelo solo.

Uz ustaljene termine za najnovija filmska ostvaranja, za 8. april u najavi je izložba crteža Slobodana Končarevića u galeriji Mira Brtka dok će UU NP organizovati dve izložbe – 6. aprila "Svi moji i naši" i 26. Vaskršnju izložbu.

Detaljnije o svim programima, terminima i cenama ulaznica navodi se na sajtu Centra za kulturu i u Kulturnom informatoru.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena