Yunet
 

Kultura

Vikend u znaku Slovačkog pozorišta

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 12. april 2024. • 00:00 •

Vikend u znaku Slovačkog pozorišta

Članovi Slovačkog pozorišta VHV iz Stare Pazove otputovali su sinoć zajedno sa pozorištem iz Kisača u Slovačku na festival Anjičke Jurkovičove u grad Novo mesto nad Vahom. U pitanju je festival amaterskih stvaralaca koji nosi ime prve slovačke glumice i na njemu učestvuju predstave koje se bave položajem i ulogom žena u društvu i pozorišnoj umetnosti.

Staropazovčani će u subotu odigrati predstavu Miloša Nikolića "Kovači" u režiji Aleksandra Baka, dok će ansambl iz Kisača iste večeri nastupiti sa dramom staropazovačkog pisca Vladimira Hurbana "Smetovi" u režiji Svetlane Gaško.

Istovremeno u Pivnicama se ovog vikenda održava Festival dramskog stvaralaštva ĐIDA čiji je glavni cilj festivala je da se podrži dramsko stvaralaštvo Slovaka sa tzv. Donje zemlje, odnosno Slovaka iz Mađarske, Rumunije i Srbije. U subotu će na istom biti prikazana koreodrama "In periculo gens", autora i reditelja Miroslava Kožika koji sad živi i stvara u Bratislavi a u ovom komadu, koji se bavi ekološkim temama okupio je glumce i igrače rodom iz Srbije, koji trenutno žive, rade ili studiraju u Slovačkoj. Predstavu "In periculo gens", u prevodu Ugrožena vrsta u nedelju sa početkom u 20 časova imaće priliku da pogleda i publika u Staroj Pazovi.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena