Yunet
 

Politika

Skupština opštine usvojila planove za uređenje centralne radne zone u Staroj Pazovi

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 26. april 2024. • 00:00 •

Skupština opštine usvojila planove za uređenje centralne radne zone u Staroj Pazovi

Među najznačajnijim odlukama 41. sednice Skupštine opštine Stara Pazova bila je planska dokumentacija o izmenama i dopunama plana generalne regulacije Krnješevaca, takođe Centralne radne zone kao i Multifunkcionalne radne zone opštine Stara Pazova koja se odnosi na unutrašnje infrastrukturno uređenje i stvaranje uslova u cilju privlačenja novih privrednika.

“Što se tiče Multifunkcionalne radne zone u opštini Stara Pazova ona se tiče razvoja privrede i uopšte razvoja cele naše Opštine ka tome da budemo i dalje lideri u ekonomiji, lideri u razvoju ekonomije u Staroj Pazovi tako da smo ovim odlukama unapredili mogućnost da potencijalni investitori, koji bi učestvovali u razvoju privrede opštine mogli da konkurišu i sprovode svoje projekte u saradnji sa opštinom Stara Pazova” rekla je Nataša Eror, predsednica SO Stara Pazova.

Značajna je i izmena Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za period 2024. – 2026. godina a u ovoj sredini nezaposlenost je svega oko 3 odsto a neprestano se radi na stvaranju novih radnih mesta.

“Mi svakako težimo ka tome da dovedemo taj nivo nezaposlenosti ako bismo mogli čak i na nulu, tako da neprestano radimo na tome da poboljšamo radne uslove , da privučemo što više investicija u Staru Pazovu, kako bi naši građani imali gde da se zaposle, da mogu da rade i da doprinose sebi, svojoj porodici i naravno lokalnoj zajednici, opštini Stara Pazova“, naglasila je predsednica lokalnog parlamenta.

Većinom glasova su takođe usvojeni Finansijski izveštaji Mesnih zajednica Belegiš, Vojka, Golubinci i Surduk kao i izveštaji Centra za socijalni rad i Opštinskog pravobranilaštva za 2023. godinu i imenovani su novi članovi Upravnog odbora PU „Radost“ i školskih odbora u Vojki i Belegišu.

Novi Banovci će dobiti novu ulicu sa nazivom Resavska koja će se pružati od Železničke ulice do ulice Desanke Maksimović a prostor oko naplatne stanice u Staroj Pazovi nosiće ime Đure Daničića.

Odbornici su bili obavešteni formiranju nove odborničke grupe Za bolju Pazovu, koju čine Danijela Kostić, Lazar Vračević, Ružica Jovanov, Aleksandar Mijić i Branko Kabić, predsednik a koji su istupili iz odborničke grupe Aleksandar Vučić – za našu decu. Na predlog odborničke grupe Udruženi usvojene su izmene 2 zamenika člana i 3 člana Opštinske izborne komisije. Odbornik Lazar Vračević se Skupštini obratio sa molbom da se pomogne pri ubrzanju radova na izgradnji vodovoda u Vojki.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena