Yunet
 

Sport

Milica Medved, kapiten Jedinstva, najbolji sportista 2023. godine

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 29. mart 2024. • 00:00 •

Milica Medved, kapiten Jedinstva, najbolji sportista 2023. godine

Danas je u hotelu River inn u Starim Banovcima održana 55. po redu manifestacija “Izbor za najboljeg sportistu godine”. Nagrada za najboljeg sportistu u 2023. godini otišla je u ruke Milice Medved, kapitena OK Jedinstvo, koje je ujedno, zasluženo i najbolja ekipa. „Od moje sedme godine treniram u OK Jedinstvo. Sve sam tu naučila, odatle sam ponikla i drago mi je da sam izabrana za najboljeg sportistu. Što se tiče moje ekipe, imamo neverovatne rezultate i zaslužile smo prvo mesto. Novčanu nagradu ću naravno podeliti sa svojim devojkama, počastiću ih”, rekla je kroz smeh najbolja sportistkinja Milica Medved.

Nagrada za životno delo pripala je Jaroslavu Balažu-Geri. Sa svojih 17 godina davne 1970 god. položio je ispit za privremenog fudbalskog sudiju, nakon dve godine staža, stekao je zvanje sudije 1972. godine. Njegova karijera traje pune 53 godine. Svima poznat Tomislav Crljen iz FK Jadran odneo je nagradu najboljeg sportskog radnika. Ljudi kojima treba odati najdublje priznanje svakako jesu sportisti sa invaliditetom a najbolji među njima je Goran Rajković iz Udruženja paraplegičara Fruška gora Srem.

Dejan Majstorović je najbolji 3x3 basketaš u istoriji ovog sporta, ponosni sugrađanin i meštanin Starih Banovaca, zaslužno je ponos čitave zajednice i Srbije. Dobitnik je nagrade za najboljeg sportistu koji se takmiči izvan teritorije Opštine.

Lokalna samouprava finansira oko 80 sportskih klubova sa teritorije Opštine a predsednik Radinović je poželeo da se samo nižu uspesi te će biti zadovoljstvo uručivati još nagrada. „Jeste da je teško obezbediti ta sredstva ali ponosni smo na to. Trudimo se da mlade sklonimo sa ulica i od svih nepoželjih stvari, pogotovo kad je u pitanju školski sport i mlađe kategorije. Odatle kreću da se bave sportom deca. Dugo godina sam se bavio sportom i razumem koliko je teško postizati velike rezultate. Zaista im želim što više uspeha a mi smo tu da ih nagradimo i sve to ispratimo”, rekao je sa ponosom prvi čovek opštine Stara Pazova.

Kada su u pitanju ostale nagrade, drugo mesto u kategoriji najboljih sportista pripalo je bodibilderu Nikoli Zlatoviću, treće mesto košarkašica Aleksandra Mužević. Drugo mesto u ekipnoj kategoriji dobio je ŽRK Mladost a treće KK Mladost. Najbolji trener je Jovo Caković na čelu Jedinstva, najbolji sudija Anđelka Šavija. Najuspešniji školski sportski kolektiv je gimnazija „Branko Radičević” a najmlađa dobitnica i nada sporta je tekvondistkinja Nina Grujić.

Organizatori manifestacije su opština Stara Pazova, Sportski savez i RTV Stara Pazova.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena