obuka-prve-pomoci-za-zaposlene-u-vrticima-
instagram
 
instagram

Društvo

Obuka prve pomoći za zaposlene u vrtićima

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 2. mart 2023. • 12:57 •

Obuka prve pomoći za zaposlene u vrtićima Foto: TV Bačka

Za zaposlene u Javnoj predškolskoj ustanovi „Boško Buha“ organizovano je predavanje o adekvatnim metodama pružanja prve pomoći najmlađima. U fokusu edukacije bili su vaspitači koji su svakodnevno u neposrednom višečasovnom kontaktu sa decom, u okolnostima u kojima su moguće različite nepredviđene situacije. Nakon nekoliko takvih događaja koji su se dešavali u određenim delovima naše zemlje, u predškolskoj ustanovi odlučili su se na ovaj korak, kao i da obukama obuhvate što veći deo zaposlenih.

U Javnoj predškolskoj ustanovi u Vrbasu u ukupno 12 odeljenja zaposleno je više od 120 vaspitača i medicinskih sestara. Prema rečima predavača, doktorke Gordane Vukićević, nikada ne znamo kada će biti potrebno ukazivanje prve pomoći, ali je zato dobro da znamo šta da radimo u tim okolnostima.

Prva pomoć u stvari je veština. Unesrećenoj osobi pomoć se mora pružiti onim sredstvima koja su raspoloživa u datom trenutku. Postoje određene bitne i odlučujuće razlike u tretiranju dece i odraslih lica. Akcenat predavanja je bio na njima.

Dom zdravlja „Velljko Vlahović“ i Javna predškolska ustanova u Vrbasu nastaviće da na ovoj temi i drugim temama iz zdravstvene preventive kontinuirano sarađuju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena
DDOR Osiguranje
Privredna akademija Novi Sad