instagram
 
instagram

Privreda

Počeli radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona

TV Bačka • Redakcija TV Bačka • 28. mart 2024. • 13:00 •

Počeli radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona

U Vrbasu su počeli radovi na rekonstrukciji gradskog stadiona vredni 40,5 miliona dinara. Posle više od 30 godina biće završena upravna zgrada, koja će dobiti svlačionice, kupatila, kancelarije i sobe za igrače. Takođe će biti sređene postojeće tribine i postavljeni novi golovi, a biće izgrađena i biletarnica i savremeni informativni pres centar. Novac za rekonstrukciju gradskog stadiona opština Vrbas obezbedila je Pokrajinska vlada.

Predsednik opštine Vrbas Predrag Rojević ističe da se stadion nalazi se u istom stanju kao pre 30 godina, kada je mobom počela njegova gradnja, koja nikad nije završena.

- Rekonstrukcija gradskog stadiona je projekat od izuzetnog značaja od kog će koristi imati ogroman broj dece i sportista u opštini Vrbas. Gradski stadion je mesto gde se odigravaju fudbalske utakmice i svakodnevno trenira preko 200 mališana. Već dugi niz godina deca se presvlače i spremaju za trening na tribinama, jer je postojeća zgrada neuslovna, nema struju ni vodu. Mi ćemo sada, konačno, posle više od tri decenije uspeti da uredimo i osposobimo gradski stadion za upotrebu, kako bi deca iz opštine Vrbas mogla da treniraju i bave se sportom na odgovarajući način – kaže Rojević.

Predsednik opštine Vrbas naglašava da će rekonstrukcija stadiona značajno unaprediti uslove za bavljenje sportom.

- Cela zajednica će imati vrlo velike koristi od ovog projekta. Unapredićemo uslove za održavanje fudbalskih utakmica i treninga, s jedne strane. S druge strane, to će omogućiti da se još više dece zainteresuje za sportske aktivnosti, a doprineće i promociji sporta po kom je opština Vrbas i te kako poznata – rekao je Rojević i naglasio da je opština ove godine obzebedila rekordnu podršku od 49.524.100 dinara za 30 sportskih klubova, koji broje 2.268 članova.

- U poslednje tri godine za podršku sportskim klubovima izdvojili smo 138 miliona, odnosno više od 1,1 miliona evra. Ukupni budžet za sport podigli smo sa 233,4, koliko je iznosio u 2023. na 274,5 miliona dinara u ovoj godini. A svi sportski klubovi mogu besplatno da koriste resurse Centra za fizičku kulturu „Drago Jovović”, od sportske dvorane do bazena – rekao je Rojević.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Vremenska prognoza

VRBAS Vreme
Fejsbuk

Emisije

Iz našeg grada

TV Bačka

Iz našeg grada


Da pitamo

TV Bačka

Da pitamo

Aktuelnosti

TV Bačka

Aktuelnosti
Budi human - Helena