Yunet
 

Društvo

Najuspešnijim prosvetim radnicima u Somboru dodeljena priznanja „Avram Mrazović“

TV Sombor • Redakcija TV Sombor • 8. novembar 2022. • 00:00 •

Najuspešnijim prosvetim radnicima u Somboru dodeljena priznanja „Avram Mrazović“

Povodom 8. novembra Dana prosvetnih radnika u zgradi Županije organizovana je svečanost na kojoj je prosvetnim radnicima uručeno priznanje „Avram Mrazović“.

Na ovogodišnjem konkursu za dodelu priznanja nadležna komisija je odlučila da se priznanje Avram Mrazović u oblasti predškolskog obrazovanja dodeli Danijeli Popić, vaspitačici PU „Vera Gucunja“. U kategoriji osnovnoškolskog obrazovanja i vaspitanja priznanje je dodeljeno Radmili Delić, profesorici istorije u OŠ „Dositej Obradović“, dok u kategoriji srednjoškolskog obrazovanja i vaspitanja priznanje je dobila Snežana Klepić profesorica srpksog jezika i književnosti u Gimnaziji „Veljko Petrović“.

Nagrađene prosvetne radnike pitali smo šta za njih znači ovo priznanje.

„Ovo priznanje mi veoma znači i lično i profesionalno. Naravno lepo je što smo deo ove priče što je na dan prosvetnih radnika i Predškolska ustanova tu i vaspitači kao veoma značajan faktor u vaspitanju i obrazovanju dece. Ponekad je veoma teško raditi ovaj posao, ali može i veoma da ispuni onog ko radi sa decom. Ja ću se svakako truditi da opravdam ovu nagradu i da budem još bolja u svom poslu“, istakla je ovom prilikom Danijela Popić, vaspitač u Predškolskoj ustanovi „Vera Gucunja“.

„Ova nagrada mi je izuzeto draga jer je došla na samom kraju mog radnog veka i prosto predstavlja jedan rezime čitavog mog rada. Naravno, prvenstveno su me u toku moje karijere motivisala deca, moji učenici koji su svojom željom da napreduju na kraju i mene podstakli da učim uvek ispočetka“, između ostalog rekla je Radmila Delić, profesorica istorije u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“ Sombor.

„Priznanja uvek znače. Značajna su prosvetnim radnicima i ostale nagrade, ali nekako najznačajnija su priznanja od učenika, bivših učenika i kolega“, zaključuje Snežana Klepić, profesorica sprskoj jezika i književnosti u Gimnaziji „Veljko Petrović“ Sombor.

Priznanje nagrađenim prosvetnim radnicima uručio je gradonačelnik Sombora Antonio Ratković koji je proosvetnim radnicima čestitao ovaj praznik.

„Poštovani slavljenici, na vama je najteži, gotovo sudbinski posao koji će obezbediti valjanu budućnost našem gradu – jer vi ste učitelji! Ali treba da znate da ćemo i mi u lokalnoj samoupravi biti uz vas i obezbeti kvalitetne uslove za vaš rad i za učenje naše dece. Cilj nam je da u somborskim školama dostignemo visok nivo opremljenosti učionica, kabineta i fiskulturnih sala. Kao lokalna samouprava, opredeljeni smo da vas podržavamo i da se svi zajedno mobilišemo i obezbedimo sredstva za projekte iz različitih izvora“, poručio je ovom prilikom gradonačelnik.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

SportiCom

TV Sombor

SportiCom
Budi human - Helena