instagram
 
instagram

Društvo

Jubilej „Suboticagasa”: 700 kilometara mreže i 12.000 korisnika

RTV Subotica • Marijana Vojnić Rogić • 1. decembar 2023. • 12:30 •

Jubilej  „Suboticagasa”: 700 kilometara mreže i 12.000 korisnika

Javno komunalno preduzeće „Suboticagas“ obeležava 18 godina od osnivanja, kada je 2005. godine, odlukom Skupštine grada, to preduzeće odvojeno od „Subotičke toplane“. Od tada pa do danas, učinjeno je mnogo na ubrzanoj gasifikaciji grada sa Kelebijom i Palićem, mrežom dugom 700 kilometara, dok se čak 12.000 domaćinstava danas greje na prirodni gas, kao ekološki najčistiji vid grejanja.

Svake godine „Suboticagas“ projektuje i izgradi 20 kilometara gasovodne mreže sa mogućnošću priključenja oko 500 novih korisnika. Otplata priključka je od prošle godine moguća i na rate, modernizovan je sajt, dok korisnici mogu da plaćaju i putem e-fakture, navodi direktorka preduzeća, Timea Horvat Radulović.

„Kada je u pitanju pokrivenost  grada sa Kelebijom i Palićem i u budućnosti sa Šupljakom, imamo preko 90 posto pokrivenosti gasovodnom mrežom, ukoliko uzmemo u obzir regulisane ulice. Ono što su planovi da i dalje uspešno poslujemo, da naš stručni kadar poboljšamo, da imamo više zaposlenih. Imamo 14 dežurnih  koji su 24 sata na terenu i opslužuju 12.000 korisnika,“  objašnjava direktorka.

Čestitajući jubilej, gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, izrazio je zadovoljstvo što se svih ovih godina planom gasifikacije radi na ravnomernom širenju gasovodne mreže i što se na taj način stvara mogućnost da svi naši sugrađani, bez obzira gde žive, koriste veoma jednostavno i ekološki održivo grejanje na gas. Gradonačelnik se osvrnuo i na radove na brzoj pruzi, prilikom kojih je ovo preduzeće veoma brzo reagovalo.

„Ovo je takođe da rukovostvu i svim zaposlenima izrazim zahvalnost na maksimalnom angažovanju da u najkraćem mogućem roku otklone zastoje na više lokacija u našem gradu izazvane prespajanjem novog gasovoda sa postojećom mrežom koji su doveli do privremene obustave snabdevanja,“ poručio je Bakić.

Kako je podsetio zamenik gradonačelnika, Imre Kern, „Suboticagas“ je investicije u proširenje mreže ostvario iz sopstvenih sredstava, dok je veliki deo dobiti uplaćivao u budžet grada.

„Ima još prostora za priključenje novih korisnika, ali možemo biti sigurni da je ovo preduzeće dokazalo svojim dosadašnjim radom da je uspešno ostvarilovalo zacrtane ciljeve i da će i dalje biti na usluzi građanima Subotice,“ istakao je Kern.

I za narednu godinu već se projektuje 20 novih kilometara gasne mreže u devet mesnih zajednica, najavljuju nadležni.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena