instagram
 
instagram

Društvo

„Biti volonter znači biti dobar čovek”

RTV Subotica • Sanela Simeunović • 5. decembar 2023. • 11:53 •

„Biti volonter znači biti dobar čovek”

Crveni krst u Subotici broji oko 200 volontera, od tog broja polovina je stalno aktivna i to kroz različite programe, ističu iz ove organizacije na Međunarodni dan volontera.

Mladi volonteri Crvenog krsta sastaju se jednom nedeljno i dogovaraju o aktivnostima, pre svega učestvuju u Programu prve pomoći, zdravstveno preventivnim programima, Programu borbe protiv trgovine ljudima, socijalnim programima, kao i Programu dobrovoljnog davanja krvi. Pri dolasku u organizaciju sami se odlučuju za oblast delovanja, a ovim povodom sa nama su podelili i svoje razloge volontiranja.

-Jako je značajno danas odvojiti vreme i pomoći nekome kome je to zaista potrebno, volonter sam već dve godine i došao sam u Crveni krst tako što sam čuo za to u školi, učenik sam Medicinske škole. Shvatio sam koliko je važno biti volonter -  kaže Srđan Matković.

-Ovaj Međunarodni dan volontera obeležavamo pod sloganom „Nada” što znači da smo mi ta nada ljudima kojima je pomoć potrebna, ja sam želela prvenstveno da postanem volonter da učestvujem u Programu borbe protiv trgovine ljudima i u tome sam uspela – ističe Emina Salihović, dok Sofija Bojović na to dodaje da je - Osmeh izmamljen na nečijem licu, kome se pruži pomoć, predstavlja najlepšu stvar koju možemo da uradimo-

Biti volonter danas znači biti dobar čovek, pokloniti vreme, znanje, veštine Crvenom krstu danas je to velika stvar, kaže sekretar Crvenog krsta Subotica, dr Siniša Trajković. Volonteri su baza delovanja svake organizacije, i sve organizacije Crvenog krsta se oslanjaju i postižu velike rezultate zahvaljujući njihovom angažovanju, ističe Trajković.

-Mi u Crvenom krstu Subotice pratimo taj trend i sve naše aktivnosti bazirane su na angažovanju volontera, kako mladih, tako i starijih. Imamo oko 50 aktivnih volontera mlađeg uzrasta, dok je na programima socijalne delatnosti angažovano oko 40 do 50 starijih volontera. Raspolažemo sa nekom bazom od oko 200 ljudi od kojih je 100 gotovo svakodnevno angažovano u nekom programu-

Kako humanosti nikada nije dosta, iz Crvenog krsta pozivaju zainteresovane da im se priključe.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena