119778-uprava-za-kapitalna-ulaganja-ap-vojvodine-raspisala-cetiri-nova-konkursa
instagram
 
instagram

Društvo

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine raspisala četiri nova konkursa

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 24. januar 2024. • 10:30 •

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine raspisala četiri nova konkursa

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je danas četiri nova javna konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, te razvoja sporta. Za finansiranje i sufinansiranje projekata, obezbeđeno je ukupno 2,608,000,000.00 dinara.

Za podršku lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture, obezbeđeno je 792,000,000.00 dinara. Realizacijom projekata koji se odnose na izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih javnih puteva, uključujući i biciklističke staze, poboljšava se bezbednost svih učesnika u saobraćaju, sigurnije odvijanje saobraćaja, ali se doprinosi i boljoj lokalnoj i regionalnoj povezanosti.

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila je 761,000,000.00 dinara za podršku projekata koje su lokalne samouprave pripremile u oblasti lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, a koji doprinose stvaranju povoljnih uslova za poslovanje, rast i razvoj malih i srednjih preduzeća, unapređenje turističkih potencijala, kao i povećanje zaposlenosti u Vojvodini.

Za obezbeđenje stabilnog, sigurnog i dugoročnog upravljanja otpadnim vodama, zaštitu voda i životne sredine uopšte, na ovogodišnjem javnom konkursu za vodosnabdevanje i zaštitu voda  obezbeđeno je 955,000,000.00 dinara. Sredstva koja se dodeljuju lokalnim samoupravama po javnom konkursu namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije sistema za vodosnabdevanje i pripremu vode za piće, kao i za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda u javnoj svojini na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine.

Ukupno 100,000,000.00 dinara obezbeđeno je za podršku projektima u oblasti razvoja sporta. Sredstva koja se dodeljuju lokalnim samoupravama po ovom javnom konkursu namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, dogradnje, rekonstrukcije i sanacije sportskih objekata u javnoj svojini na teritoriji AP Vojvodine, uključujući i školske sportske objekte.

Svi javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 31. januara . Detaljne informacije o objavljenim konkursima, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internet prezentacijama Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine (www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs) i Pokrajinske vlade (www.vojvodina.gov.rs ).

 

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin