122049-u-planu-prosirenje-vrtickih-kapaciteta-za-700-mesta
instagram
 
instagram

Društvo

U planu proširenje vrtićkih kapaciteta za 700 mesta

RTV Subotica • Sanda Mileusnić Nikolić • 9. februar 2024. • 14:16 •

U planu proširenje vrtićkih kapaciteta za 700 mesta

Kapacitet Predškolske ustanove „Naša radost“ biće povećan i ove godine, i to za oko 400 mesta, što je rezultat planiranih proširenja i dogradnje u dva postojeća vrtića „Mandarina“ i „Sanda Marjanović“, te adaptacije objekata u Đurđinu i u Tavankutu. Iz rukovodstva ustanove navode da je u planu i izgradnja vrtića na Paliću, što znači još dodatnih 300  novih mesta.

Iako se svake godine radi na poboljšanju stanja objekata i proširenju kapaciteta, dugo nije izgrađen nijedan novi vrtić, navodi tehnički direktor PU „Naša radost“, Veljko Vojnić i ističe da će se sada i to promeniti, jer su u budžetu Grada obezbeđena sredstva za nadogradnju vrtića „Mandarina“ na Radijalcu i „Sanda Marjanović“ u naselju Prozivka, a uskoro se očekuje i raspisivanje javne nabavke.

„Tako da će Grad voditi investiciju, mi smo uradili projekte, tehničku pripremu, predali smo Gradu projekte, tako da očekujemo ovih dana da se objavi i javna nabavka za nadogradnju „Mandarine“. Jeste to nadogradnja na postojeći objekat, tj. izgradnja još jednog objekta veličine „Mandarine“, samo na spratu i to se pokazalo kao dobro rešenje, jer će biti jefitinije pri izgradnji, jer imamo tamo već   i infrastrukturu, temelje i sve, ne moramo da obezbeđujemo prostor, raščišćavamo plac itd.“

Nakon što dogradnja „Mandarine“ bude okončana i Grad preda objekat na upotrebu, uslediće radovi na vrtiću „Sanda Marjanović“. Planirana sredstva za radove na ovim objektima iznose 102, odnosno 109 miliona dinara.

„Čim izgradimo „Mandarinu“, mi ćemo decu iz „Sande Marjanović“ prebaciti u taj nadograđeni deo „Mandarine“ i onda ćemo krenuti sa nadogradnjom vrtića „Sanda Marjanović“. To su dva jako slična objekta, gotovo ista u gabaritima, razlikuju se samo u tome što „Mandarina“ ima i atomsko sklonište. Radujemo se što ćemo uskoro imati dva nova objekta.“

 Grad je obezbedio i po 10 miliona dinara za adaptaciju jednog stambenog objekta u Đurđinu u vrtić, te dela ambulante u Tavankutu.

„Takođe se priprema i tehnička dokumentacija za izgradnju sasvim novog vrtića na Paliću, koji bi trebalo da primi 10 grupa. To će se uraditi na praznom prostoru u blizini škole, odnosno crkve u centru Palića.

Više od 4.700 dece pohađa Predškolsku ustanovu „Našu radost“, podseća Vojnić i zaključuje da će nakon planiranih proširenja kapaciteta biti pokrivene potrebe za vrtićima na teritoriji Grada.

Preporučujemo još …


Prenos utakmica na Trgu Subotice
Slušanost radija u Subotici u 2022. godini
Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Prenos utakmica na Trgu Subotice
Budi human - Helena
DDOR Osiguranje
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin