pocele-pripreme-za-narednu-takmicarsku-sezonu-u-zfk-spartak
instagram
 
instagram

Sport

Počele pripreme za narednu takmičarsku sezonu u ŽFK Spartak

RTV Subotica • Silvia Martinović • 17. januar 2024. • 14:04 •

Počele pripreme za narednu takmičarsku sezonu u ŽFK Spartak

Nakon što je duže od decenije dominantan tim u domaćem šampionatu, ŽFK Spartak započinje pripreme za novu sezonu sa mnogo izazova, izvesnih i potencijalnih problema. Trener Boris Arsić je danas okupio tim koji je i zvanično otpočeo pripreme za prolećni deo sezone. Cilj je, kao i uvek isti, osvajanje šampionata i Kupa, uz razvoj kluba na svim nivoima, počev od mlađih kategorija pa do stručnog kadra. Ipak, aktuelni šampion zemlje u ženskom fudbalu i godinama naš jedini predstavnik na međunarodnoj sceni suočava se sa brojnim problemima na koje ne može uvek da utiče, i koji nisu uvek u okvirima sporta i fer-pleja, o čemu je na dan početka priprema govorio i predsednik kluba, Zoran Arsić.

- Sad kad je najteže, moramo biti najjači, rešeniji nego ikada da zbijemo redove i da pokažemo svoju snagu sa te strane. Mi smo klub sa ozbiljnom tradicijom, mi smo jedan od najstarijih klubova, mi moramo da budemo veliki i u pobedi i u porazu, zato hoću da kažem da je ovo najizazovnija godina. Nije problem da fudbalski pružimo ruku boljem od sebe, nije ni sporno. Mi smo na utakmici u Beogradu pretrpeli dosta težak poraz, imamo zato podeljenu odgovornost. Igrači koji su na terenu dozvolili to sebi, da pokušaju nekako da isprave tu grešku na nekom od narednih utakmica, a na nama je da im pomognemo van terena da tu ne trpe posledice.

Na nedavno održanoj sednici Izvšnog odbora donete su odluke o raskidu saradnje sa nekoliko trenera a i igračica.

- Ušli smo u ozbiljnu reformu što se tiče kluba, i potpuno to svesno radimo u ovom momentu. Takođe, moram da vam kažem da smo doneli i nekoliko netipičnih odluka, čak i nekoliko kazni vezano za ugrožavanje šampionske titule, i sve to je jedan paket koji je razdrmao i mobilisao sve nas da budemo jači u tome. Krećemo u novi ciklus, veoma težak, veoma izazovan, preuzimamo veliku odgovornost na sebe u svemu tome.

Podsetimo, ŽFK Spartak je i u prethodnoj godini odbranio titulu šampiona Srbije, proglašen je najboljim sportskim kolektivom grada Subotice u veoma jakoj konkurenciji a nisu izostale ni pojednične nagrade i priznanja na nivou Fudbalskog saveza Srbije, poput Zlatne lopte koja je kao najboljoj igračici i u zemlji dodeljena Violeti Slović. Da klub vodi računa o budućnosti potvrđuju i uspesi pionirske i kadetske ekipe koje su jesenji deo u okviru svojih šampionata završile na liderskim pozicijama.

Preporučujemo još …


Prenos utakmica na Trgu Subotice
Slušanost radija u Subotici u 2022. godini
Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Prenos utakmica na Trgu Subotice
Budi human - Helena
DDOR Osiguranje
Privredna akademija Novi Sad
Vojvođanski Magazin