instagram
 
instagram

Sport

Spartaku drama u Novom Sadu

RTV Subotica • Redakcija TV Subotica • 10. maj 2024. • 08:27 •

Spartaku drama u Novom Sadu

Kako se i moglo očekivati, prvi meč finala plej-ofa bio je tek prvo poluvreme okršaja Spartaka i Vojvodine. Golubovi su u blagoj psihološkoj prednosti, u dramatičnoj završnici došli su do pobede od pola koša razlike – 74:73 (27:20, 13:10, 17:19, 17:24). Da je moglo bolje – moglo je, ali je moglo i gore.

Polovinom prve četvrtine Golubovi su preuzeli kontrolu nad utakmicom, Tejić posle ofanzivnog skoka pogađa, stiže i trojka Sokolovića za 18:13. Ofanzivni faul dosuđen Mozliju remeti ritam Subotičana, ali nova trojka Sokolovića i dobra odbrana Spartaka donose gostima lepu prednost od 7 poena.

Druga četvrtina obeležena je defanzivom – teško se dolazilo do poena, a Spartak koristi zalet na krilima Tejića, Cerovine i Lazića, pa u 16. minutu vodi sa 35:24. Golubovi propuštaju priliku da se dodatno „odlepe“, ali poluvreme završavaju sa +10.

Tejić je radio dobar posao pod koševima početkom trećeg perioda, Spartak vodi i sa 44:31, a +13 Golubovi su imali i u 25. minutu. Pitali su se, naravno, nešto i domaći košarkaši. Ubrzali su igru, a sa dve trojke Rakićevića ekspresno su smanjili na 47:53.

Mozli je početkom završnog perioda dao važan impuls u napadu, pogađa trojku Milisavljević, poene dodaje i Barna pa Subotičani na sedam minuta do kraja vode sa 65:54. Ipak, bila je to prednost koju Novosađani trojkama Rakićevića i Kaningena „tope“, a pred poslednja četiri minuta bilo je 69:69. Finiš donosi dosta drame, požrtvovanih poteza, pa i grešaka, ali i prednost Spartaka od 74:70 na 36 sekundi do kraja. Ne uspeva tim iz Subotice da obrani trojku, još jednom pogađa Rakićević, ali Golubovi, uz malo sreće, čuvaju minimalnu prednost.

Vojvodina: Kaningem 14, Banjac 2, Vojinović, Nedeljkov, Ljubičić 7, Rakićević 19, Zagrađanin, Bumbić 2, Savić 15, Nikolić 6, Džonson 6, Vučetić 2.

Spartak: Cerovina 13, Cvetković, Milisavljević 5, Gordić 11, Radosavljević 2, Medarević 2, Tejić 8, Lazić 6, Marelja, Sokolović 8, Mozli 9, Barna 10.

Preporučujemo još …


Kroz Grad
Vesti dana - video

Kroz Grad
Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Fejsbuk

Emisije

U sred srede

RTV Subotica

U sred srede

Poslovni intermeco

RTV Subotica

Poslovni intermeco

Subotička događanja

RTV Subotica

Subotička događanja

Opušteno

RTV Subotica

Opušteno

Likovni tragovi

RTV Subotica

Likovni tragovi

U susret istini

RTV Subotica

U susret istini

Subotica grad sporta

RTV Subotica

Subotica grad sporta

Sport

RTV Subotica

Sport
Budi human - Helena