Yunet
 

Društvo

Raspisan konkurs za dodelu studentskih stipendija

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 21. oktobar 2021. • 06:50 •

Raspisan konkurs za dodelu studentskih stipendija

Gradska uprava za obrazovanje raspisala je Кonkurs za dodelu studentskih stipendija studentima koji pohađaju fakultete čiji je osnivač Republika Srbija za školsku 2021/2022. godinu.

Stipendije se dodeljuju studentima od druge do pete godine (odnosno šeste) godine osnovnih akademskih i master studija koji su prvi put upisani u školsku 2021/2022. godinu, način finansiranja-budžet, iz svih studijskih oblasti.

Pored gore navedenih uslova studenti moraju ispuniti i sledeće uslove:

– da su državljani Republike Srbije;

– da imaju prebivalište na teritoriji grada Sremska Mitrovica u trajanju od najmanje 6 (šest) meseci pre raspisivanja predmetnog Кonkursa;

– da do kraja tekuće kalendarske godine nisu navršili 26 godina života;

– da su upisali bilo koju godinu osnovnih, ili master studija, izuzev prve, u školskoj 2021/2022 godini; – da je prosečna ocena na studijama najmanje 9,50

– za sve prethodne godine osnovnih akademskih studija, a za master studije objedinjene sve prethodne godine osnovnih studija; -da su do zatvaranja raspisanog Кonkursa položili sve ispite iz prethodno upisanih godina.

Potrebna doкumenta

– Student, prilikom prijavljivanja na konkurs podnosi sledeća dokumenta:

– obrazac prijave (nalazi se na sajtu grada www.sremskamitrovica.rs u delu КONКURSI);

– kratku biografiju (obavezno adresa i kontakt telefon);

– potvrdu o upisu prvi put na drugu, odnosno svaku sledeću godinu studija u školskoj 2021/2022;

– potvrdu fakulteta o položenim ispitima i prosečnoj oceni studiranja;

– očitanu ličnu kartu;

– potvrdu iz banke o tekućem računu studenta, ili fotokopiju kartice tekućeg računa.

Podnošenje prijave

Rok za prijavljivanje na konkurs je od 21. oktobra do 3. novembra 2021. godine. Кonkursna dokumentacija dostavljena po isteku navedenog roka neće biti razmatrana. Prijavu, na predviđenom obrascu sa pratećom dokumentacijom, student dostavlja u gore navedenom roku lično, predajom dokumentacije na prijemnom šalteru uslužnog centra Grada Sremska Mitrovica, ili putem pošte, na sledeću adresu:Gradska uprava za obrazovanje, Svetog Dimitrija br. 13, 22000 Sremska Mitrovica, sa naznakom „Javni konkurs za dodelu studentskih stipendija”.

Za studente osnovnih akademskih i master studija iz svih studijskih oblasti na fakultetima, stipendija iznosi 11.000,00 dinara (jedanaesthiljadadinara) mesečno po studentu u fiksnom neto novčanom iznosu.

Dodatne informacije u vezi javnog Кonkursa mogu se dobiti lično, u zgradi DDOR-a, kancelarija br. 30, gde je i sedište Gradske uprave za obrazovanje, a svi zainteresovani studenti koji ispunjavaju uslove za dobijanje stipendije, obrazac prijave mogu preuzeti na zvaničnom sajtu Grada www.sremskamitrovica.rs u rubrici „Konkursi”.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad