Yunet
 

Društvo

Održana prezentacija na temu zaštite životne sredine

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 26. oktobar 2021. • 12:24 •

Održana prezentacija na temu zaštite životne sredine

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana je prezentacija na temu “Stanje životne sredine u Srbiji i Sremskoj Mitrovici”, kojoj je, pored predstavnika lokalne samouprave, prisustvovao i direktor Agencije za zaštitu životne sredine, Filip Radović. Razgovaralo se o svim relevantinim temama koje se tiču životne sredine, a poseban akcenat bio je na privrednim aktivnostima koje se dešavaju u gradu na Savi.

Istakavši zadovoljstvo onim što je zatekao, Radović je naglasio da se u Mitrovici uspešno radi na očuvanju životne sredine i da je primetan značajan napredak u odnosu na druge gradove u Srbiji, posebno kada je u pitanju kvalitet vazduha. Dodajući da je Sremska Mitrovica po tom pitanju sada svrstana u prvu kategoriju, Radović je dodao i to da je upravo kvalitet vazduha najvažnija tema u Srbiji i da resorno ministarstvo mnogo čini po tom pitanju.

Da je Sremska Mitrovica na dobrom putu kada je očuvanje životne sredine u pitanju, potvrdio je i zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, dodajući da je tome u značajnoj meri doprinela gasifikacija koja se uspešno sprovodi.

Pored gasifikacije, Sremska Mitrovica učestvuje u svim programima koje propisuje Vlada Srbije, pa je tako u proteklom periodu sporoveden i program energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, a ono što Mitrovčane očekuje u narednom periodu je nastavak ozelenjavanja grada kao i postavljanje ekoloških semafora i saobraćajnih znakova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena