Yunet
 

Društvo

Pokrajinski zvaničnici čestitali Božić

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 7. januar 2022. • 09:53 •

Pokrajinski zvaničnici čestitali Božić

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je Božić patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji najradosniji hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru.

– U ime Pokrajinske vlade i svoje lično ime svim vernicima čestitam najradosniji dan, dan ljubavi, vere, dan sloge i zajedništva – dan Hristovog rođenja. Neka ovaj praznik donese u naše domove mir i prave hrišćanske vrednosti i vrline. Čuvajte svoje porodice, budite složni, jer samo tako možemo graditi srećniju i uspešniju zemlju, našu Srbiju. Želim vam da Badnje veče i Božić provedete u dobrom zdravlju, okruženi najmilijima. Mir Božji, Hristos se rodi! – navodi se u čestitki predsednika Mirovića.

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević uputila je čestitke svim vernicima koji dan Hristovog rođenja – Božić – slave po julijanskom kalendaru.

– Svim građanima, Sinodu i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i vernicima čestitam najradosniji hrišćanski praznik. Božić treba da nas nadahne da negujemo vrednosti zajedništva, mira i sloge i da nam da snagu da se izborimo sa svim izazovima i teškoćama koje smo imali tokom prethodne godine. Želim vam da praznik proslavite u miru, ljubavi, spokoju i radosti, u krugu svojih najmilijih. Mir Božji, Hristos se rodi! – navela je Miloševićeva u čestitki.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena