Yunet
 

Društvo

Sredstva Pokrajine za Srpsko narodno pozorište, Sremske Karlovce i Pravni fakultet

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 3. mart 2022. • 08:23 •

Sredstva Pokrajine za Srpsko narodno pozorište, Sremske Karlovce i Pravni fakultet

Pokrajinska vlada donela je rešenje da se Opštini Sremski Karlovci usmeri ukupno 41,4 miliona dinara za finansiranje radova na obnovi uličnih fasada na objektima na Trgu Branka Radičevića (brojevi 11 i 15) i za uređenje Stražilova, u cilju unapređenja dostupnosti i turističke ponude tog izletišta i njegovog aktivnog korišćenja.

Srpskom narodnom pozorištu usmereno je ukupno 126,9 miliona dinara za realizaciju nekoliko projekata. Najveći deo sredstava – 117,7 miliona dinara – opredeljeno je za potpunu zamenu i rekonstrukciju mehanike gornjeg postroja i sistema rasvete na Sceni „Pera Dobrinović”. Biće finansirana i sanacija konzole nadstrešnice u okviru zgrade SNP-a i hidrotehničkih instalacija na terasi, kao i izrada projektno-tehničke dokumentacije za kompletnu sanaciju elektroinstalacija i sistema protivpožarne zaštite.

Na sednici je doneto rešenje da se Pravnom fakultetu u Novom Sadu usmeri šest miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju objekta te visokoškolske ustanove. Zgrada Pravnog fakulteta izgrađena je pre više od tri decenije i od tada nije ulagano u njenu obnovu. Neophodni su radovi na rekonstrukciji krova, vodovodne i kanalizacione mreže, amfiteatra i učionica, zamena stolarije i rasvete.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena