Yunet
 

Društvo

Ozelenjavanje Sremske Mitrovice

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 12. april 2022. • 11:58 •

Ozelenjavanje Sremske Mitrovice

Ovogodšnja prolećna sadanja se na teritoriji Grada Sremska Mitrovica uspešno realizuje. Posađeno je oko 300 sadnica različitih vrsta drveća, ozelenjena su dva kruža toka na ulazu u grad, a u Ulici Stari šor posađeno je 94 sadnice javora, kuglastog jasena i japanske trešnje.

Lokalna samouprava podžava sve inicijative koje za cilj imaju zeleniji i čistiji grad. Prema rečima zamenika gradonačelnice Petra Samardžića, uskoro sledi i plansko ozelenjavanje ulica i putnih pravaca po projetku Javnog preduzeće Urbanizam, koji je podržalo Minitarstvo zaštite životne sredine. Vrednost projekta je 15 miliona dinara, od čega je Ministarstvo odobrilo 12 miliona dinara, a ostatak će sufinansirati Grad Sremska Mitrovica.

Ovakve akcije za cilj imaju da se stvori zeleni zaštitni pojas oko industrijskih zona i regionalne deponije, kao i da sam grad dobije što više zelenih površina, kako bi zajedno sa gasifikacijom i ostalim ekološkim merama koje će se realizovati u narednim godinama Sremska Mitrovica ponela epitet zelenog grada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad