Yunet
 

Društvo

Obeležen Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 11. maj 2022. • 12:34 •

Obeležen Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi

Povodom Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovica uručena su priznanja Crvenog krsta Srbije dobrovoljnim davaocima krvi koji su dali krv 70, 75 i 100 puta u 2021. godini.

Istakavši da je cilj obeležavanja ovog važnog datuma odavanje zahvalnosti humanim ljudima koji dobrovaljno daju krv, a ne traže ništa zauzvrat, načelnik za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine, Dražen Riđošić, je čestitao dobrovoljnim davaocima krvi njihov dan.

Organizacija Crvenog krsta Sremska Mitrovica istinski je posvećena očuvanju i zaštiti zdravlja građana. Zajedno sa Institutom za transfuziju Vojvodine doprinose razvoju dobrovoljnog i anonimnog davanja krvi u Sremskoj Mitrovici, čiji je krajnji cilj obezbeđivanje dovoljnih rezervi sigurne i bezbedne krvi za redovne i vanredne potrebe.

Prema zvaničnim podacima u 2021. godini na teritoriji Grada Sremska Mitrovica prikupljeno je 2.094 jedinice krvi, što čini 2,62 odsto na ukupan broj stanovnika.

Dobrovoljni davaoci krvi poklanjanjem dela sebe pokazuju da nisu odustali od solidarnosti, već nesebično spašavaju nečije živote i pomažu da sačuvamo ono najvažnije, a to je zdravlje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena