Yunet
 

Društvo

Akcija sakupljanja pesticidnog otpada počinje 7. juna

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 27. maj 2022. • 09:08 •

Akcija sakupljanja pesticidnog otpada počinje 7. juna

Početak akcije sakupljanja pesticidnog otpada na teritoriji Grada Sremska Mitrovica zakazan je za 7. jun. Akciju sprovode Grad Sremska Mitrovica, Poljoprivredna stručna služba i Agencija za ruralni razvoj.

Od 7. juna biće dostupne tri lokacije gde će biti namešteni kontejneri za odlaganje ambalaže od sredstava za zaštitu bilja. Lokacije su Mesna zajednica „Kuzmin”, Mesna zajednica „Manđelos” i stara Šećerana.

– Ovih dana ćemo izbaciti plan i dinamiku po mestima, kako će se i u koje vreme rešiti prikupljanje ambalaža od sredstava za zaštitu bilja, ona će trajati 10 dana. Dakle, 17. juna dolazi ovlašćeni distributer i preuzima ambalažu od nas. Ovom prilikom apelujem i pozivam sve poljoprivrednike iako su prethodnih godina bili stvarno ambiciozni i ostavljali su ambalažu od sredstava za zaštitu bilja da se odazovu i da u što većem broju prikupimo ambalažu – izjavio je Stevica Savčić, direktor Poljoprivredne stručne službe Sremska Mitrovica.

Akcija se realizuje već više godina sa ciljem da pesticidna ambalaža ne završi u komunalnom otpadu, divljim deponijama ili kanalima u atarima i na taj način ugrozi zdravlje stanovništva, nego da se na pravilan način odloži i uništi. Odzivom na ovu akciju štitimo svoje zdravlje i svoje životno okruženje.

– Tačan raspored biće istaknut po svim selim,a po mesnim zajednicama, na društvenim mrežama ali na sajtovima Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica i Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Sremska Mitrovica – rekla je Dušica Pavlović, direktorica Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

Ambalaža ima važnu ulogu u sigurnoj isporuci i upotrebi sredstava za zaštitu bilja, pri čemu se smanjuje na najmanju moguću meru rizik gubitka u lancu plasmana kao i izloženosti korisnika.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad