Yunet
 

Društvo

Građevinski materijal za izbegličke porodice

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 23. jun 2022. • 10:29 •

Građevinski materijal za izbegličke porodice

U okviru devetog potprojekta Regionalnog stambenog programa, Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd (JUP) pokreće nabavku za izbor dobavljača za isporuku 120 paketa građevinskog materijala. Nabavkom su obihvaćene opštine: Ruma – 70 korisnika, Bačka Topola 22 korisnika i Sremska Mitrovica 28 korisnika.

Raspisivanje nabavke za izbor dobavljača za isporuku 120 paketa građevinskog materijala, namenjenih izbeglim licima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, očekuje se u narednih sedam dana. Početak isporuke građevinskog materijala krajnjim korisnicima očekuje se u poslednjem kvartalu tekuće godine.

Nabavka će biti objavljena na sajtu Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru, na stranici http://www.piu.rs/tenders.php?id=33, te ovim putem pozivamo potencijalne dobavljače da prate objavljivanje tenderske dokumentacije sa detaljnim informacijama kao i uslovima za učešće u javnoj nabavci.

U cilju uspešnijeg sprovođenje javne nabavke kao i samog Projekta i rešenja stambenog pitanja izbegličkih porodica, nabavka je organizovana po partijama što omogućava učešće malim i srednjim preduzećima u postupku nabavke. Takođe, obezbeđena su sredstva u skladu sa izmenjenom cenom materijala na tržištu.

Programom u Republici Srbiji rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije kao Vodeća institucija u saradnji sa Jedinicom za upravljanje projektima u javnom sektoru kao implementacionom jedinicom Programa.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS, UNHCR i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad