Yunet
 

Društvo

Rab Srbija proglasila najbolje radijske reklame

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 12. jul 2022. • 08:44 •

Rab Srbija proglasila najbolje radijske reklame

Udruženje radio-stanica RAB Srbija je ove godine po jedanaesti put organizovalo izbor za najbolje radijske reklame i džinglove V(RAB)AC. U pitanju je jedino priznanje tog tipa koje se dodeljuje u Srbiji.

Ove godine stručni žiri je bio u sastavu: Tamara Mikuš (programska direktorka Šlager radija iz Budimpešte), Dušan Alagić (kompozitor, tekstopisac muzički producent i multi-instrumentalista) i Dejan Živanović (account direktor OMD Media). Predsednik žirija ove godine bila je Tamara Mikuš. Oni su zajedno odabrali najbolje radio džinglove i radio reklame koje su pristigle na naš konkurs u sledećim kategorijama: najbolji identifikacioni džingl, pevani džingl i pevane reklame i reklame u kategorijama do 20 sekundi i do 40 sekundi.

U konkurenciji najboljih ID džinglova nagrade su osvojili: Zlatni V(RAB)AC – RTI FM (Novi Sad) za džingl “Čestitka 2022”; Srebrni V(RAB)AC – NAXI Banker radio (Niš) za džingl “Leto”; Bronzani V(RAB)AC – Naš radio (Bačka Topola) za džingl “Stare u novom”.

U konkurenciji najboljih pevanih džinglova dodeljene su dve nagrade: Zlatni V(RAB)AC – NAXI Baker radio (Niš) za džingl “Milk House nova ambalaža” i Srebrni V(RAB)AC – Pioniri Communications (Beograd) za reklamni džingl “DexyCo – Naoštri se za prvi dan škole.

U konkureniciji radio-reklama do 20 sekundi nagrade su osvojili: Zlatni V(RAB)AC – Pioniri Communications (Beograd) za reklamu „Knjižara Kengur – puna torba, puno srce“; Srebrni V(RAB)AC – Radio IN (Niš) za reklamu „Legend World Wide”; Bronzani V(RAB)AC – NAXI radio (Beograd) za reklamu „Mister Di”.

U konkurenciji radio-reklama do 40 sekundi nagrade su osvojili: Zlatni V(RAB)AC – NAXI Banker radio (Niš) za reklamu “Benlian čips”; Srebrni V(RAB)AC – Radio IN (Niš) za reklamu „Walter restoran“; Bronzani V(RAB)AC – Friends Brands (Leskovac) za reklamu „Savet u amanet – Agrolider”.

Udruženje RAB Srbija se zahvaljuje svima na učešću i čestita dobitnicima. Planirano je da dodela nagrada bude organizovana na Sajmu medija u oktobru.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad