Yunet
 

Društvo

U Laćarku obeležena seoska slava

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 20. jul 2022. • 13:28 •

U Laćarku obeležena seoska slava

U Laćarku je obeležena seoska slava, kao i 80 godina masovnog odlaska meštana ovog sremskog sela u redove fruškogorskih Partizana. Tim povodom Laćarak je posetio i Miodrag Kapor, državni sekretar u Ministrarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koji je tom prilikom naglasio da obeležavanje ovakvih događaja nikada nije bilo značajnije.

20. jula, 1942. godine više od 30 meštana Laćarka pridružilo se fruškogorskim Partizanima u borbi za slobodu. Danas, iako je prošlo 80. godina Laćarci ovaj hrabar čin ne zaboravljaju.

Povodom 80 godina od masovnog odlaska meštana Laćarka u Partizane i povodom seoske slave, organizovane su izložbe fotografija, položeni su venci i odate je pošta palim borcima i nevinim žrtvama Drugog svetskog rata.

Organizatori manifestacije su SUBNOR MZ Laćarak, Savet MZ Laćarak, Crkvena Opština, u saradnji sa Turističkom organizacijom Grada Novog Sada, Udruženjem dobrovoljaca 1912 – 1918, SUBNOR-a Srbije i AP Vojvodine. Podršku je pružio i Grad Sremska Mitrovica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena