Yunet
 

Društvo

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 1. avgust 2022. • 11:33 •

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem održana je na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici u organizaciji Centra Ministarstva odbrane Sremska Mitrovica i uz podršku lokalne samouprave. Bila je to prilika da se pozovu mladići i devojke od 19 do 30 godina starosti da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka, što im daje mogućnost da steknu nove veštine, upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom i steknu nova znanja, ali i da zarade, s obzirom na to da vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka, primaju i mesečnu platu u iznosu od oko 38.000 dinara.

– Cilj ove promocije jeste da se zainteresovani upoznaju sa svim pogodnostima koja vojska nudi. Vojniku se, za vreme trajanja dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem, obezbeđuje naknada putnih troškova, zdravstveno osiguranje, smeštaj, ishrana, vojna odeća i obuća. Posle odsluženog vojnog roka, mladićima i devojkama pruža se i mogućnost da odmah postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije. Svi oni koji izraze želju da postanu profesionalni vojnici, moći će to da učine po ubrzanoj proceduri i potpišu ugovore odmah po okončanju dobrovoljnog služenja – rekao je major Miroslav Blagojević načelnik Centra Ministarstva odbrane Sremska Mitrovica.

Pre prijave na dobrovoljno služenje vojnog roka, jedan od uslova da se kandidat kao i svi državljani Republike Srbije muškog pola uvedu u vojnu evidenciju u godini kada pune osamnaest godina. U toku je upis u vojnu evidenciju po opštem pozivu regruta rođenih 2004. godine i starijih godišta. Uvođenje u vojnu evidenciju se radi lično u kancelarijama Ministarstva odbrane.

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centru Ministarstva odbrane, nekadašnjem vojnom odseku.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad