Yunet
 

Društvo

Proširenje kapaciteta PU „Pčelica”

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 1. avgust 2022. • 10:30 •

Proširenje kapaciteta PU „Pčelica”

Odluka o mreži Predškolske ustanove „Pčelica“ u Sremskoj Mitrovici našla se na poslednjem skupšinskom zasedanju pred odbornicima lokalnog parlamenta. Novom odlukom predviđeno je proširenje kapaciteta za šest novih vrtićkih grupa, čime će se smanjiti liste čekanja.

U školskoj 2022/2023. godini vaspitno-obrazovni rad će se odvijati u devet objekata, od toga sedam objekata u gradu, dva objekta u prigradskim naseljima Laćarak i Mačvanska Mitrovica, kao i u 23 namenski opremljenih prostora u gradskim i seoskim sredinama u okviru škola, prostorija mesnih zajednica, ili namenski građenih objekata za decu predškolskog uzrasta.

S obzirom na to da smeštajni kapaciteti vrtića „Đurđevak“, „Čuperak“ i „Bubamara“ nisu dovoljni, realizacija pripremnog predškolskog programa u grupama poludnevnog boravka je omogućena u prostorijama škola „Jovan Jovanović Zmaj“ i „Slobodan Bajić Paja“ u Sremskoj Mitrovici.

Odlukom o mreži Predškolske ustanove „Pčelica“ predviđeno je i da se u OŠ „Branko Radičević“ u Kuzminu i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Martincima prilagodi prostor za celodnevni boravak od tri godine do polaska u školu i pripremni predškolski program (celodnevni i četvoročasovni).

Za proširenje kapaciteta Predškoske ustanove Pčelica obezbeđena su sredstva iz gradskog budžeta u iznosu od 5.392.000 dinara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena