Yunet
 

Društvo

Mini olimpijada zdravlja, kulture i sporta trećeg doba održana u Sremskoj Mitrovici

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 3. avgust 2022. • 13:41 •

Mini olimpijada zdravlja, kulture i sporta trećeg doba održana u Sremskoj Mitrovici

Mini olimpijada zdravlja, kulture i sporta trećeg doba u organizaciji Gradskog udruženja penzionera i uz podršku Grada Sremska Mitrovica održana je u Poslovno sportoskom centru „Pinki”.

Sport, zdravlje i kultura nose obeležje umešnosti i življenja u starosti. Mini olimpijada zdravlja, kulture i sporta trećeg doba predstavlja ostvarenje ciljeva Nacionalne strategije starenja i Nacionalne strategije sporta Vlade Republike Srbije. Ova mala olimpijada je uvod za učešće za 16. olimpijadu Srbije u Vrnjačkoj banji.

Zoran Miščević, zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu i sport otvorio je Mini olimpijadu zdravlja, kulture i sporta trećeg doba i u ime Grada kao organizatora ove manifestacije poželeo im da uživaju i da se dobro druže, jer su oni generacija koja još uvek ima šta da pruži društvu.

Na olimpijadi je učestvovalo sedam ekipa, iz šest opština sa teritorije Sremskog okruga i Grada Sremska Mitrovica. Takmičari su se nadmetali u četiri discipline: pikado, šutiranje lopte u gol, ubacivanje lopte u koš i štafeta brzo hodanje. Takmičenja su prvo održana u 13 mesnih organizacija, a danas je na redu bila manifestacija za region Srema.

– Na ovaj način želimo da mladima prenesemo poruku da starenje može da bude vrlo aktivno. Uz ove manifestacije sem učlanjenja, brige o materijalnom, socijalnom položaju penzionera već pet godina delimo pakete solidarne pomoći članovima sa najnižim primanjima, koje delom obezbeđuje PIO fond, a delom mi, prošle godine su bili u vrednosti do 16.000 dinara. Imamo i hor kao jedan vid druženja. Najuspešniji na regionalnom takmičenju će predstavljati Srem na Pokrajinskom takmičenju u Zrenjaninu 15. avgusta gde će biti takmičari iz cele Vojvodine, koja ima sedam regiona, a iz svakog će ići po tri ekipe, pa sledi Olimpijada trećeg doba Srbije u Vrnjačkoj Banji od 28. septembra do trećeg oktobra. Imamo dobru saradnju sa Domom zdravlja, PIO fondom, sa savezima penzionera Vojvodine i Srbije, ja sam član i Izvršnog odbora i jednog i drugog, tako da sam u toku svih zbivanja, nabavljamo drva preko Šumarije, a plaća se na rate, nabavljamo piletinu i med, sve što je potrebno penzionerima – izjavila je Mirjana Treskanica, predsednica Gradskog udruženja penzionera Sremska Mitrovica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena