Yunet
 

Društvo

Mitrovačku gimnaziju posetila delegacija iz države Ohajo

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 9. septembar 2022. • 09:45 •

Mitrovačku gimnaziju posetila delegacija iz države Ohajo

Mitrovačku gimnaziju posetila je delegacija preduniverzitetskog obrazovanja države Ohajo.

Cilj posete je proširenje saradnje Srbije i Ohaja na civilni sektor, a u okviru Programa državnog partnerstva.

Predstavnici države Ohajo su, tokom redovne godišnje posete Nacionalne garde Ministarstvu vojske Republike Srbije, imali priliku da se upoznaju i sa srpskim obrazovnim sistemom, a Mitrovačka gimnazija prva je škola iz Srbije, u kojoj je ovaj projekat počeo da se realizuje.

Poseti delegacije iz Ohaja prisustvovao je i načelnik Gradske uprave za obrazovanje Grada Sremska Mitrovica, Zoran Đurić, koji je tom prilikom istakao da je ovaj projekat veoma značajan za Mitrovačku gimnaziju, koja iz godine u godinu radi na podizanju kvaliteta obrazovanja svojih učenika na viši nivo.

Đurić je dodao i to da je Mitrovačka gimnazija pre tri godine aplicirala sa jednim projektom saradnje sa školom u Ohaju, a zbog epidemiološke situacije taj projekat nije bilo moguće realizovati. Projektom je, između ostalog, planirana razmena učenika.

“Projekat se zbog poznate epidemiološke situacije u prošlosti nije mogao realizovati kako je planiran, a to je poseta te dece školama kod nas u Mitrovici i odlazak naše dece u Ohajo i nadam se da će se i to u bliskoj budućnosti desiti”, rekao je Đurić i dodao da je Mitrovačka gimnazija korak ispred svih što se tiče projekata i sistema obrazovanja.

Mitrovačka gimnazija osnovana je 1838. godine. Jedna je od pet gimnazija na području Sremskog okruga i predstavlja jednu od najstarijih i najuglednijih obrazovnih ustanova na ovim prostorima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena