Yunet
 

Društvo

Biram šta finansiram, glasanje za projekte do 15.oktobra

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 2. oktobar 2022. • 10:07 •

Biram šta finansiram, glasanje za projekte do 15.oktobra

Participativno budžetiranje je model planiranja i kreiranja gradskog budžeta po meri građana, koji se u Sremskoj Mitrovici primenjuje godinama i zahvaljujući čemu je Mitrovica prošle godine dobila javni toalet u centru grada, izglasani su ekološki semafori i saobraćajni znakovi što će se realizovati do kraja ove godine.

I ove godine je stiglo dosta predloga, a Komisija je izdvojila pet projekata koji su, prema rečima zamenika gradonačelnice Petra Samardžića realno ostvarivi, a zadovoljavaju određeni opšti javni interes. To su: uređenje javnih česmi, paravani eko-obloge za kontejnere za smeće, uređenje platoa ispred Hale „Pinki”, QR kodovi uputstvo za upotrebu sprava na teretanama na otvorenom i peti predlog je ozelenjavanje podvožnjaka, odnosi se na postavljanje tzv. zelenih fasada na novom podvožnjaku.

Glasanje za projekte za 2023. godinu traje do 15. oktobra u Uslužnom centru grada putem glasačkih listića ili putem onlajn glasanja na zvaničnoj internet stranici grada Sremska Mitrovica http://www.sremskamitrovica.rs/

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad