Yunet
 

Društvo

Lekarska slava obeležena u mitrovačkoj bolnici

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 14. novembar 2022. • 15:25 •

Lekarska slava obeležena u mitrovačkoj bolnici

U kapeli svetih Kozme i Damjana u krugu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, u organizaciji sremskomitrovačke podružnice Društva lekara Vojvodine obeležena je lekarska slava arhijerejskom liturgijom, čitanjem molitve i osvećenjem i rezanjem slavskog kolača.

Svečani čin obreda služili su arhijerejski namesnik protojerej stavrofor Savo Rakita, protonamesnik Radoslav Radovanović, duhovnik hrama sv.Kozme i Damjana i protojerej stavrofor Gvozden Arambašić, starešina Sabornog hrama Sv.Dimitrija u Sremskoj Mitrovici.

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice prim.dr Dragan Malobabić, zahvalio je sveštenicima i prisutnim lekarima i zdravstveni radnicima koji su izdvojili vreme za svetu arhijerejsku liturgiju u danu koji slavi -lekarsku profesiju.

– Nadam se da smo iza sebe ostavili težak period zbog epidemije korona virusom, vratili smo se svojim redovnim aktivnostima a to je lečenje i spasavanje obolelih, a slavu proslavljamo u miru i zajedništvu – naglašava dr Malobabić.

Domaćin slave ove godine je služba Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Sremska Mitrovica, a za sledeću godinu, slavu preuzima Dom zdravlja Šid.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena