Yunet
 

Društvo

Prodajna izložba povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 2. decembar 2022. • 18:15 •

Prodajna izložba povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, u holu Gradske kuće u Sremskoj Mitrovici održana je prodajna izložba ručnih radova. Ova izložba ima humanitarni karakter i već se tradicionalno, nekoliko godina unazad održava u gradu na Savi, uz učešće gradskih udruženja osoba sa invaliditetom i Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Radivoj Popović“. Ove godine izložbi su se pridružili učenici 2-1 razredaOsnovne škola “Boško Palkovljević Pinki”, kao i mali gradonačelnik Andrej Božić.

Svoje radove izložilo je 10 udruženja sa teritorije Grada Sremska Mitrovica. Bila je ovo dobra prilika za druženje, razmenu iskustava, kao i prilika da se pokaže humanost na delu. Izložba je bila prodajnog karaktera, a prikupljen novac će, sigurni smo, staviti nekom osmeh na lice.

Godišnje obeležavanje Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom proglašeno je 1992. godine rezolucijom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija 47/3, sa ciljem da se promoviše puno i ravnopravno učešće osoba sa invaliditetom u svim aspektima života.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena