Yunet
 

Društvo

Melodije u znaku humanosti

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 30. decembar 2022. • 19:26 •

Melodije u znaku humanosti

Tokom tradicionalnih novogodišnjih koncerata, đaci i nastavnici mitrovačke Muzičke škole „Petar Krančević“ prikupili su poklone za novogodišnje paketiće, koji su namenjeni deci iz socijalno ugroženih porodica, prema evidenciji Centra za socijalni rad „Sava“.

Upriličena su dva novogodišnja koncerta. Na jednom su nastupali učenici 1. i 2. niže muzičke škole, dok su na drugom koncertu nastupali učenici viših razreda kao i učenici srednje muzičke škole.

Kako je rekla Ivana Ferenc, nastavnik gitare u MŠ „Petar Krančević“, ulaz na koncertima koje organizuje ova škola se nikad ne naplaćuje, ali ove godine osmišljeno je da ulaznica bude slatkiš, slaniš, igračka ili knjiga. Od tih poklona napravljeni su paketići koji su predani Centru za socijalni rad „Sava“. Građani su se odazvali u velikom broju i napravljeno je 30 bogatih paketića.

Edi Tajm, zamenik direktora MŠ „Petar Krančević“ zahvalio se svima koji su učestvovali na ovim koncertima, kao i građanima što su podržali humanitarnu akciju. Tom prilikom je rekao da su u organizaciji Učeničkog parllamenta srednje muzičke škole organizovane humanitarne akcije tokom prošle i ove nedelje i sakupljeno je oko 20.000 dinara za lečenje naše sugrađanke Aleksandre Dimić.

Branislav Vukmir, direktor Centra za socijalni rad „Sava“ zahvalio se MŠ „Petar Krančević“. Kako je rekao Vukmir, ovo nije prva saradnja sa MŠ „Petar Krančević“, koja je i do sada priređivala humanitarne akcije za pomoć socijalno ugroženima, ističući da će se saradnja nastaviti i ubuduće.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena