Yunet
 

Društvo

Đaci plivali za Časni krst na mitrovačkom bazenu

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 18. januar 2023. • 19:10 •

Đaci plivali za Časni krst na mitrovačkom bazenu

Drugi sabor plivanja đaka za Časni krst održan je na Krstovdan na Gradskom bazenu „Pinki”. Plivanje je organizovao Odbor za versku nastavu Eparhije sremske u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica i Sportskim savezom, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Deca su za Časni krst plivala na Krstovdan – 18. januara. Manifestacija je održana po blagoslovu Njegovog preosveštenstva episkopa sremskog gospodina Vasilija i predsednika Odbora za versku nastavu Eparhije sremske prof. dr Dragomira Sanda.

Postoje različiti načini da đaci nauče nešto o tradiciji i svojoj veri. Pored pohađanja verske nastave, učestvovanje u vannastavnim aktivnostima koje ona nudi jedan je od tih načina. Za sve učesnike Odbor za versku nastavu Eparhije sremske pripremio je prigodne darove, zahvalnice, a za pobednike medalje, knjige i Bibliju.

Đaci su na zatvorenom na bazenu za Časni krst plivali u tri kategorije: od I do IV razreda, od V do VIII razreda i deca srednjoškolskog uzrasta. Najbolji u kategoriji učenika od I do IV razreda su: 1. Miljan Todić; 2. Nikola Suvić; 3. Neda Rodić. U kategoriji V-VIII razreda najbolji su: 1. Dušan Mrvaljević; 2. Mateja Vidović; 3. Milica Vuković. Među srednjoškolcima najbolji su: 1. Nemanja Radović; 2. Dane Jovelić; 3. Miloš Bajić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad