Yunet
 

Društvo

Delegacija Sremske Mitrovice u poseti Kosovu i Metohiji

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 7. februar 2023. • 16:06 •

Delegacija Sremske Mitrovice u poseti Kosovu i Metohiji

Delegacija iz Sremske Mitrovice posetila je južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju – sela Kosovskopomoravskog okruga, Gazimestan i manastire Draganac i Gračanicu, kao i selo Kuzmin u opštini Kosovo Polje, a mališanima iz ovog sela, kao i iz Gornje i Donje Gušterice, Babinog mosta, Starog Gracka i Rabrovca podeljeno je oko 1000 paketa, koji sadrže slatkiše i slaniše, kao i školski pribor i novu garderobu.

Delegaciju je predvodio Dragan Božić, predsednik Saveta MZ „Blok B“. Pakete za mališane prikupila je Mesna zajednica „Blok B“, u sklopu akcije „SREM DECI KOSOVA I METOHIJE“, a uz pomoć mitrovačkih udruženja, vrtića i škola, kao i MZ „Kuzmin“ i MZ „Laćarak“, a pridružio se i veliki broj humanih Mitrovčana. Akciji su se priključili i stanovnici Inđije i Nikinaca.

Selo Kuzmin u opštini Kosovo Polje i mitrovačko selo Kuzmin pobratimili su se 1989. godine, tako da je ova poseta bila savršena prilika da se bratski odnosi obnove i dogovori negovanje bratskih odnosa i u budućnosti, kroz obostrane posete i zajedničke aktivnosti.

Upravo o tome dogovorili su se predsednik Mesne zajednice sremskog Kuzmina Miroslav Raković i predstavnik opštine Kosovo Polje Aleksandar Trajković. Mitrovčanima, koji su nekoliko dana proveli u druženju sa svojim sunarodnicima u južnoj srpskoj pokrajini, predstavnici opštine Novo Brdo uručili su zahvalnice, za iskazanu humanost, nesebičnu pomoć i podršku, a novo druženje zakazano je već za Uskrs.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad