Yunet
 

Kultura

Festival besedništva 4. decembra

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 29. novembar 2021. • 12:10 •

Festival besedništva 4. decembra

U subotu, 4. decembra, sa početkom u 19 sati, u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj MItrovici, održaće se 30. po redu Festival besedništva „SIRMIUM LUX VERBI – SIRMIJUM SVETLOST REČI“.

Ovogodišnji Festival počeće zvucima fanfara i Himnom Festivala, u izvođenju trubača Muzičke škole „Petar Кrančević“ i Aleksndre Padrov, vokalnog soliste, a Festival će svečano otvoriti Dragana Milošević, sekretar Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Ovogodišnji Festival je revijalnog karaktera, a u programu učestvuju: Olivera Jelkić, advokat i književnik, dr Dimitrije Stojšić počasni predsednik Odbora Festivala, Jasna Arbanas predsednik Odbora Festivala, Кatarina Šarić, ataše u Ministarstvu inostranih poslova Republike Srbije, Tatjana Venčelovski, glumica, Andrijana Videnović, glumica i profesor na Fakultetu umetnosti u Prištini-Zvečan, Nikola Stanković, glumac, dr um. Marija Кnežević, glumica i mr Zoran Levajac, advokat.

Posle učešća besednika, Mitrovčani će imati priliku da uživaju u nastupu Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića, u Muzičko-poetskom kabareu „Da, to su bili dani“, u pratnji Voje Savića (bas gitara) i Nine Ćosić (ritam i vokali).

Festival Besedništva osnovan je sa ciljem negovanja retorike, odnosno besedništva i pozivnog je karaktera. Na njemu nastupaju pravnici, dramski umetnici, sveštena lica, studenti, srednjoškolci i svi oni koji su nadahnuti i neguju lepu reč.Organizator Festivala besedništva je Ustanove za negovanje kulture „Srem“, uz podršku Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad