Yunet
 

Kultura

Još jedna uspešna Noć muzeja

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 15. maj 2022. • 15:46 •

Još jedna uspešna Noć muzeja

Noć muzeja, u kojoj su gradske ustanove kulture priredile brojne aktivnosti za svoje posetioce uspešno je organizovana i ovog maja u Sremskoj Mitrovici.

U Galeriji „Lazar Vozarević“ posetioci su imali priliku da vide veoma interesantnu izložbu „Etarsko kolo azbuke“, kao i izložbu „Srećna ogledala“, koja je postavljena u inspirativnom prostoru potkrovlja Galerije.

U Muzeju Srema prezentovana je istorija jevrejske zajedice u Sremskoj Mitrovici – „Ugašeni plamenovi“, kao i radionica „Moj prvi pećinski crtež“. Na posetioce je utisak ostavio i performans „Suđenje “, koju su izveli studenti dramske sekcije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Predstavljena je simulacija ustaškog pokretnog prekog suda Viktora Tomića.

Izložba „Ruke u glini“, kao i koncert hora „Irida“ upriličeni su u lapidarijumu „Muzeja Srema“, kao i interaktivna radionica i igra sa temom latinskih natpisa i pojmova, dok je u Carskoj palati oganizovan Dan otvorenih vrata.

Obeležavanje osam godina odbrane od poplava nastavljeno je u večernjim satima u gradskom parku, gde je upriličena izložba fotografija uz emitovanje tri kratka filma – „Kako smo branili grad“. Organizovana je i radionica za decu „Mirni tokovi Save“, čiji su radovi prezentovani duž parka.Turistički info centar takođe je svojim foto kutkom otvorio vrata Mitrovčanima tokom ove više nego zanimljive noći.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena