Yunet
 

Kultura

Predstava – kabare „Prekvalifikacija” u pozorištu „Dobrica Milutinović”

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 16. maj 2022. • 12:07 •

Predstava – kabare „Prekvalifikacija” u pozorištu „Dobrica Milutinović”

Na Velikoj sceni Pozorišta “Dobrica Milutinović” u petak, 20. maja sa početkom u 20 sati, biće izvedena večernja predstava – kabare “Prekvalifikacija”, autora i režisera Petra Pjera Rajkovića, a u izvođenju glumice Vanje Radošević.

Kabare “Prekvalifikacija” je glumicina autobiografska priča, koja govori na jedan satiričan, komičan i atraktivan način o vremenu u kome živimo. O tome šta sve moramo da radimo da bi preživeli I opstali.

Šta nam država nudi kao opciju? Prekvalifikaciju! Da li jedna glumica, prvakinja pozorišta može da bude prodavac garderobe, da li time oduzima sebi dostojanstvo ili dokazuje kako danas granica izmedju umetnika, prodavca, majstora, kuvarice više ne postoji jer svi smo ljudi koji se bore za opstanak. Da li se ipak gube godine koje jedan umetnik može da posveti kreativnosti, da li gubi pozorište kada se duša glumaca urušava surovim realizmom. Da li zaista pozorište služi da se nasmejemo onome što ne možemo da promenimo i da odemo kući nakon toga osećajući kao da smo sve promenili.

“Prekvalifikacija” – priča o ženi, glumici, umetniku, borcu, priča o svima nama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad