Yunet
 

Kultura

Uspešna nedelja za flautiste

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 23. jun 2022. • 07:41 •

Uspešna nedelja za flautiste

U poslednjih nedelju dana mitrovački flautisti Muzičke škole “Petar Krančević” održali su tri svečana koncerta.14.juna u Lapidarijumu Muzeja Srema je održan završni koncert učenika tri klase flaute, nastavnika Jelene Vlaović, Irene Milić i Tatjane Miljković. Pred velikim auditorijumom nastupilo je 14 učenika, u pratnji tri klavirska saradnika. Izvedene su solo tačke i kamerni ansambli.

16.juna u Galeriji “Lazar Vozarević” solistički koncert je održala Irena Panić učenica šestog razreda flaute u klasi Jelene Vlaović. Irena je tokom školovanja osvojila brojne prve nagrade i titule Laureata, a proglašena je i učenikom svoje generacije u muzičkoj školi. Ovim koncertom uspešno je završila prvu etapu školovanja i spremna je da nastavi dalje sa flautom u svetu muzike.

20.juna takođe u Galeriji “Lazar Vozarević” solistički koncert je održala Isidora Kozlina, učenica prvog razreda srednje muzičke škole flaute u klasi Tatjane Miljković. Isidora je aktivno nastupala na brojnim koncertima, u ovoj školskoj godini održala dva solistička koncerta, osim ovog i jedan u Šapcu, a na polju takmičenja osvajala brojne prve nagrade. Sva tri koncerta svojski je svojim sviranjem podržao klavirski saradnik flautista, Aleksandar Cundra.Neumorni flautisti iako im sledi školski raspust i dalje vredno rade. Nekoliko učenika se pripremaju za predstojeće stručne seminare i letnje muzičke kampove. Još jedan solistički koncert naše sugradjanke, flautistkinje Sare Nikolić, sada studentkinje novosadske akademije najavljen za 23. jun u Galeriji je dokaz da su mitrovački flautisti uspešni na svim nivoima školovanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena