Yunet
 

Kultura

Projekcije filmova na terasi Turističkog info centra

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 12. septembar 2022. • 09:13 •

Projekcije filmova na terasi Turističkog info centra

U okviru programa Slobodna zona Junior, 2020. godine pokrenut je projekat „Naše razlike su naša snaga“ sa namerom da se doprinese podsticanju, unapređenju i promovisanju vrednosti jednakosti, multikulturalizma, prihvatanja drugog i drugačijeg i poštovanja kulturne raznolikosti među mladima u Srbiji.

U periodu od 16. do 18. septembra na terasi Turističkog info centra biće prikazano 12 filmova. Početak projekcije je u 20 časova.

U okviru projekta „Naše razlike = Naša snaga“ u okviru Slobodne zona Junior realizovano je 12 kratkih dokumentarnih filmova mladih autora i autorki (od 17 do 26 godina) među kojima je i Nebojša Resanović, mladić koji je odrastao u Sremskoj Mitrovici, sa filmom „Ispod kruške, kruška“, koga će sremskomitrovačka publika imati priliku da vidi i nakon filma porazgovara sa autorom u subotu 17. septembra.

Program Slobodna zona Junior uspostavljen je 2006. godine sa namerom da se u Srbiji pokrenu razgovori i prošire znanja o aktuelnim društvenim i političkim temama iz celog sveta, te da se putem primene angažovanih filmova u obrazovanju doprinese razvoju kritičkog razmišljanja kod mladih ljudi, povećanju medijske pismenosti, tolerancije, te razbijanju predrasuda i stereotipa. Program se tokom godina širio, te danas obuhvata aktivnosti u osnovnoškolskoj, srednjoškolskoj i visokoškolskoj nastavi, kao i programe neformalnog obrazovanja za decu i mlade.

Projekat sprovodi Fond B92 kroz program Slobodna zona Junior uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru programa Podrška civilnom društvu Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, a sufinansiran je od Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad