Yunet
 

Kultura

U sredu u pozorištu projekcija dokumentarnog filma “Sava”

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 13. septembar 2022. • 10:13 •

U sredu u pozorištu projekcija dokumentarnog filma “Sava”

U sredu, 14. septembra sa početkom u 20:00 časova, u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici održaće se projekcija dokumentarnog filma „SAVA“ britanskog reditelja Metjua Somervila i makedonske producentkinje Gorjane Atanasove, koji je sniman tokom 2019. godine na lokacijama u okviru nekadašnje Jugoslavije od izvora do ušća reke Save.

Film je nastao u koprodukciji Sava Films iz Velike Britanije, Ortak Films iz Makedonije i Hypermarket iz Češke, a predstavlja i poslednji projekat slavne glumice Mire Furlan koja je napisala naraciju za film i dala glas reci Savi. Film je premijerno prikazan u septembru 2021. godine u Domu omladine u Beogradu u okviru Beldoks festivala, a tokom septembra 2022. godine prikazuje se u brojnim gradovima u regionu.

Delovi filma snimani na obali reke Save u Sremskoj Mitrovici i domu porodice Udicki snimljeni su u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica koji je održavao komunikaciju sa produkcijom tokom proteklih godina. Projekcija u Sremskoj Mitrovici organizovana je u saradnji Zavoda za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica i Pozorišta „Dobrica Milutinović“ uz podršku Gradske uprave za kulturu i sport Grada Sremska Mitrovica. Ulaz na projekciju je slobodan.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena