Yunet
 

Kultura

Još jedan Festival besedništva uspešno održan u „carskom gradu”

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 28. novembar 2022. • 13:25 •

Još jedan Festival besedništva uspešno održan u „carskom gradu”

Festival besedništva u Sremskoj Mitrovici, „SIRMIUM LUX VERBI – SIRMIJUM SVETLOST REČI” održan je za vikend u Pozorištu „Dobrica Milutinović”, 31. put.

Odlukom članova Odbora Festivala besedništva lajtmotiv ovogodišnjeg Festivala je bio lament nad 7950 žrtava, kao osam decenija sećanja na nedužno postradale stanovnike Srema.

Organizator Festivala je Ustanova za negovanje kulture „Srem” koja više od tri decenije entuzijazmom i ljubavlju pristupa organizaciji jednog od najstarijih festivala u Sremskoj Mitrovici. Prvi put ove godine na Festivalu su se takmičili i besednici iz Budimpešte i Istočnog Sarajeva.

Pokrovitelji manifestacije su Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Grad Sremska Mitrovca, a Festival je vodila sremskomitrovačka glumica Gordana Lukić. Prijatelji Festivala su Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, Advokatska kancelarija Jelkić, Advokatska kancelarija Levajac, Centar za kulturu Sirmiumart, Dom učenika srednjih škola, Pozorište „Dobrica Milutinović” i KPZ Sremska Mitrovica.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad