Yunet
 

Kultura

„Žena sa koferom” sutra u Biblioteci

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 10. jun 2024. • 10:02 •

„Žena sa koferom” sutra u Biblioteci

U utorak 11. juna, sa početkom u 19 sati, u Biblioteci „Gligorije Vozarović“ biće posthumno predstavljena knjiga „Žena sa koferom“ zavičajne autorke Vere Sladić.

Jedna od omiljenih mitrovačkih profesorki srpskog jezika i književnosti preminula je u januaru ove godine. Ostavila je velik trag izvodeći i oblikujuću za život mnoge generacije đaka, ali i u književnim delima u koje je utkala svoj talenat. “Žena sa koferom” je poslednje delo koje Vera Sladić nije stigla da predstavi mitrovačkoj publici, a koje će po želji porodice i uz pomoć prijatelja biti prezentovano.

U programu učestvuju recenzent knjige i predsednik Književne zajednice Sremska Mitrovica, Mirjana Marković, kao i Dečji hor “Vivak“ sa Tamarom Pajkanović i Jasna Papišta, kao narator. Za slike i scenografiju zadužena je Dobrila Gmizić, a za muzičku podršku Saša Čeleketić Čele, Miroslav Kličković, Nenad Petković i Stevica Krčedinac. Tehničku podršku za ovo veče daće Olivera Filipović, dok će uvodničar u program biti Milijana Dmitrović Torma.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena