Yunet
 

Privreda

Mehanizacija iz Turske

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 8. mart 2022. • 08:40 •

Mehanizacija iz Turske

Firma Agrokompleks iz Sremske Mitrovice, više od pet godina posluje na teritoriji Srema i Mačve i sarađuje sa velikim brojem poljoprivrednih gazdinstava. Bavi se prodajom priključne poljoprivredne mehanizacije, kao i i izradom dokumentacije za učešće na različitim konkursima. Prema rečima direktora Aleksandra Sretenovića, svake godine se trude da svoje poslovanje podignu na viši nivo, pa se samim tim i krug zadovoljnih korisnika polako širi. Firma je postala ovlašćena konsultantska kuća i prijavljena je kod Mininstarstva poljoprivrede za subvencije Svetske banke i IPARD programa.

Kada je u pitanju prodaja priključne poljoprivredne mehanizacije u proteklom periodu firma Agrokompleks zasnivala je svoju prodaju na domaćoj priključnoj mehanizaciji i sarađivala je sa fabrikom „Majevica“ iz Bačke Palanke (cisterne i pneumatske širokoredne sejalice), „Dubravom“ iz Sremske Mitrovice (poljoprivredne prikolice), „Moravom“ iz Požarevca (prskalice i atomizeri), „Ferokop“ (setospremači, tanjirače ), „Tupanjac“ (drljače, špartači ) i mnoge druge, a ove godine firma Agrokompleks proširila je svoju paletu proizvoda pa će se u prodaji naći i priključna poljoprivredna mehanizacija uvezena iz Turske. U pitanju su tri turska proizvođača.

Firma Agrokompleks tradicionalno učestvuje na velikom broju poljoprivrednih manifestacija, pa će tako u narednom periodu za svoje kupce biti na raspolaganju na vašaru u Rumi i Šidu, na šabačkom sajmu poljoprivrede 11. i 12. marta, sajam u Valjevu od 7. do 9. aprila, kao i na Traktorijadi u Klupcima, a prvi put učestvovaće i na Novosadskom sajmu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena